Mainos

Perlos saamassa uuden omistajan Taiwanista

Perloksen mukaan Lite-Onin elektroniikka ja Perloksen kauppa synnyttäisi uuden vahvan toimijan matkapuhelinteollisuuteen.

Matkapuhelinten kuoria valmistava Perlos on saamassa uuden omistajan Aasiasta. Suomalaisyhtiöön on kääntänyt katseensa taiwanilainen elektroniikkayhtiö Lite-On Technology, joka tekee Perloksesta 277 miljoonan euron tarjouksen.

Perloksen hallitus on suositellut osakkeenomistajille tarjouksen hyväksymistä, sillä se pitää tarjoushintaa erittäin houkuttelevana. Yhtiöiden yhdistyminen synnyttäisi Perloksen toimitusjohtajan Matti Virtasen mukaan uuden vahvan toimijan matkapuhelinteollisuuteen.

- Tämä on todella mielenkiintoinen tilaisuus. Yhdistymisessä Perlos saisi asioita, joita siltä on puuttunut ja toisin päin. Perloksen kaltaisilta yrityksiltä vaaditaan vastaisuudessa aikaisempaa valmiimpia ja laajempia kokonaisuuksia, Virtanen perusteli tiedotustilaisuudessa.

Käytännössä edut syntyisivät muun muassa yhtiöiden tuotevalikoiman laajentumisesta. Perloksen osaaminen on keskittynyt pitkälti mekaniikkaan, kun taas Lite-Onin hallussa on elektroniikka.

Perlos karsinut Suomen-toimintaansa jo vuosia

Taiwanilaisyhtiön tekemä tarjous ylittää Perloksen viime perjantain markkina-arvon 40 prosentilla.

Asiakkaissa vähän päällekkäisyyksiä

Perloksen mukaan tuotevalikoiman laajentumisesta saatavien etujen lisäksi yhtiöt täydentäisivät toisiaan myös muuten. Virtasen mukaan Lite-Onilla on vahvat suhteet Kiinan ja Taiwanin markkinoiden matkapuhelintoimituksissa, kun taas Perloksella on tuotantoa myös Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Euroopassa.

- Tämä avaa uusia mahdollisuuksia myös myydä yhtiöiden tuotteita toistensa asiakkaille, koska asiakaskunnissa on vain vähän päällekkäisyyttä, Virtanen huomauttaa.

Perloksen mukaan vajaat 30 prosenttia yhtiön omistajista on hyväksynyt tarjouksen. Tarjouksen taakse on jo asettunut G.W. Sohlberg, joka on Perloksen perustajasuvun Sohlbergien yhtiö. Perloksen hallituksen puheenjohtajan Andreas Tallbergin mukaan yhdistymisestä alettiin neuvotella alkukesästä.

- Eri vaihtoehdot yhtiön tulevaisuudelle ovat olleet harkinnassa, mutta tämä oli tie, jolle lähdettiin. Tavoitteena tässä on pitkän ajan yhdessäolo, Tallberg sanoo.

Toimitusjohtaja Virtasen mukaan Perloksen asiakkaat ovat suhtautuneet myönteisesti kauppaan. Perloksen suurin asiakas on matkapuhelinvalmistaja Nokia, kun taas taiwanilaisyhtiön asiakkaita ovat myyn muassa Motorola, Samsung ja Dell.

Perloksen nimi ennallaan

Virtasen mukaan mahdollisella yhdistymisellä ei ole välitöntä vaikutusta henkilökuntaan. Lite-On ja Perlos suunnittelevat myös, että Perlos-tuotemerkki ja yhtiön nimi säilyisivät ennallaan. Myös Perloksen johto jatkaa tehtävässään ja sen asemapaikka säilyy nykyisenä.

Vuonna 1975 perustettu Lite-On tunnetaan optoelektronisten komponenttien toimittajana. Matkapuhelinasiakkaille yhtiö myy kameramoduleita, led-valoja, näppäimistöjä, gps-paikannusmoduleita sekä erilaisia sensoreita.

Suomen-tehtaansa alas ajanut Perlos puolestaan valmistaa muun muassa matkapuhelinten kuoria, runko-osia, liittimiä sekä antenneja. Yhtiö on perustettu vuonna 1953.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.