Mainos

Perlos lopettamassa toimintansa Suomessa

Yt-neuvottelujen piiriin kuuluvista 1400 työntekijästä yli 1200 työskentelee Pohjois-Karjalassa. Toimitusjohtaja Matti Virtasen mukaan tuotannon lopettamiseen vaikuttaa Nokian kysynnän heikkeneminen.

Elektroniikan alihankkija Perlos aikoo lopettaa tuotantonsa Suomessa. Matkapuhelinten muovi- ja metalliosia valmistava yhtiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joissa se tavoittelee jopa 1200 työntekijän vähennystä.

Yhtiön mukaan yhtenä vaihtoehtona selvitetään tuotannollisen toiminnan lakkauttamista Suomessa. Neuvottelujen piiriin kuuluu noin 1400 henkilöä.

Perlos perustelee rajuja leikkauksia sillä, että sen palvelujen kysyntä on edelleen pienentynyt Suomessa. Yhtiön viime vuoden liiketulos on jäämässä yli 30 miljoonaa euroa tappiolliseksi, ja kannattavuus on ollut heikko myös alkuvuonna.

Perloksen tuotannon lopettamiseen Suomessa vaikuttaa Nokian kysynnän heikkeneminen, kertoo toimitusjohtaja Matti Virtanen. Perlos on keskittynyt valmistamaan muoviosia kalliisiin ja keskihintaisiin matkapuhelimiin, kun Nokia on kasvattanut halpojen puhelimien tuotantoa erityisesti Aasiassa. Virtanen tunnustaa, että sen vuoksi Perloksen markkinaosuus Nokian alihankkijana laskee ainakin tämän vuoden alkupuoliskolla.Suomen tehtaan suunnitellulla lakkauttamisella Perlos hakee kilpailukykynsä parantamista halvoissa malleissa.

Samaan aikaan kun Suomessa käydään 1400:aa työntekijää koskevat yt-neuvottelut, Perlos jatkaa uusien tehtaiden rakentamista Kiinassa ja Intiassa.

Perlos supistaa henkilöstöä myös muualla kuin Suomessa. Yhteensä vähennykset ovat noin 4000 työpaikkaa.Viime vuoden lopussa Perlos työllisti Suomessa 1600 henkilöä. Maailmanlaajuisesti Perlos-konserni työllisti kaikkiaan lähes 13 000 henkilöä.

Maailmanlaajuinen yhtiö

Perlos aloittaa tulosparannusohjelman

Perlos kertoo aloittavansa mittavan tulosparannusohjelman. Yhtiön mukaan tulosparannus on tarkoitus saavuttaa tehostamalla toimintaa sekä pienentämällä vuositason kustannuksia yli 100 miljoonalla eurolla ensi vuoden loppuun mennessä. Tulosparannusohjelma koskee yhtiön kaikkia toimintoja.

Yhtiön mukaan koko yhtiön organisaatiota virtaviivaistetaan ja Suomen tuotantoa sopeutetaan kysyntää vastaavaksi. Näiden toimenpiteiden seurauksena Perlos-konsernin henkilöstötarpeen arvioidaan olevan noin 4000 henkilöä nykyistä pienempi ensi vuoden loppuun mennessä.

Perlos odottaa tulosparannusohjelman seurauksena petraavansa liiketulostaan merkittävästi tänä vuonna. Yhtiö odottaa jatkuvien toimintojen koko vuoden liiketuloksen ennen kertaluonteisia eriä olevan tänä vuonna merkittävästi parempi kuin viime vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.