Mainos

Perlos ei päästä työntekijöitään uusiin työpaikkoihin

Perlos vetoaa asiassa työsopimuksen salassapitopykälään. Se on voimassa, koska perloslaisia ei ole vielä irtisanottu. Perloksen Euroopan alueen johtaja ei kommentoi asiaa.

Suurista irtisanomisista ilmoittanut kännykänkuorien valmistaja Perlos estää joidenkin työntekijöidensä lähdön uuteen työpaikkaan ennen yt-neuvottelujen loppumista, kertoo Helsingin Sanomat verkkoliitteessään. Esiin on tullut muutamia yksittäistapauksia, sanoo lehden haastattelema Toimihenkilöunionin neuvottelupäällikkö Markku Palokangas.

Perlos vetoaa asiassa työsopimuksen salassapitopykälään, joka on voimassa, koska perloslaisia ei ole vielä irtisanottu. Sen mukaan uudessa työpaikassaan työntekijät eivät saa käyttää hyväkseen Perloksessa hankkimaansa tekniikkaa ja tietoa.

- Kun tiedetään, että firma on lopettamassa tuotantoaan Suomessa, vaikka ei ole sitä vielä virallisesti ilmoittanut, on aivan kohtuutonta estää työllistyminen, sanoo Palokangas.

Yt-neuvotteluja työnantajan puolelta käyvä Perloksen Euroopan alueen johtaja Esa Vuorinen ei ole kuullut asiasta eikä kommentoinut sitä Helsingin Sanomille.

- En halua tuommoisia asioita kommentoida. Työsopimusasiat ovat luottamuksellisia yrityksen ja kyseisten henkilöiden kohdalta. Ne ovat kahdenvälisiä asiakirjoja, Vuorinen sanoo.

Perlos on sanonut irtisanovansa Suomen 1400 työntekijästään kaikkiaan 1200.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.