Mainos

Perloksen tulosvaroitus painoi Nokiaa pörssissä

Kännykänkuoria valmistavan Perloksen heikot tuloksen ennakkotiedot painoivat tänään myös Nokian kurssia, joka tipahti melkein neljä prosenttia alaspäin 14,82 euroon. Nokian kurssiin puri myös korealaisen Samsungin arvio, jonka mukaan se lisää reilusti omaa myyntiään vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Markkinat katsovat sen olevan pois Nokian osuudesta. Nokia on maailman suurin matkapuhelinvalmistaja ja Samsung pitää hallussaan kolmatta tilaa.

Metsäyhtiöiden vahva meno pönkitti kuitenkin pörssiä sen verran, että Hex-indeksi laski vain 1,85 prosenttia 5826,60 pisteeseen. Nokian painoarvosta rajoitettu portfolioindeksi oli vain niukat 0,19 prosenttia miinuksella. Vaihtoa kertyi vaihteeksi varsin runsaasti eli yhteensä noin 800 miljoonaa euroa.

Perloksen oma kurssi romahti yli 15 prosenttia 5,42 euroon, kun yhtiö kertoi, että ennakkotietojen mukaan sen viime vuoden osakekohtainen tulos jää tappiolle. Perloksen osaketta myös vaihtui vilkkaasti, kuudenneksi eniten.

Muita kärkipään laskijoita olivat mm. yt-neuvotteluista kertonut PMJ automec, SSH, TJ Group ja Eimo. Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöiden kurssit paranivat melkein kolme prosenttia. Parhaassa vedossa oli Stora Enso, jonka osake kallistui nelisen prosenttia 11,07 euroon.

Metalliyhtiöiden kurssit paranivat keskimäärin puolisen prosenttia, mutta pankki- ja rahoitustoimiala oli melkein prosentin laskussa. TeliaSoneran osake halpeni reilun prosentin 3,69 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.