Perloksen tulos painui pakkaselle

Rahoituserien jälkeinen tulos sukelsi 31 miljoonaa pakkaselle, kun viime vuoden vastaavan ajan tulos oli 17 miljoonaa plussalla.

Matkapuhelinten muoviosia valmistavan Perloksen vaikeudet jatkuvat vielä loppuvuonnakin. Yhtiö kertoo osavuosikatsauksessaan, että loka-joulukuun liikevaihto pienenee heinä-syyskuusta.

Perlos kertoi jo syyskuun lopulla, että sen saksalainen tytäryhtiö BenQ aiheuttaa sille noin 30 miljoonan euron riskin liittyen myyntisaataviin ja varastoon. Myös loppuvuoden vaikeudet liittyvät BenQ Mobile-asiakkuuteen.

Heinä-syyskuussa Perloksen liikevaihto pysyi samalla tasolla kuin viime vuoden vastaavaan aikaan 175 miljoonassa eurossa. Rahoituserien jälkeinen tulos sukelsi 31 miljoonaa pakkaselle, kun viime vuoden vastaavan ajan tulos oli 17 miljoonaa plussalla.

Toimitusjohtaja Isto Hantila kertoi osavuosikatsauksessa, että heinä-syyskuun tulosta rokottivat vielä matkapuhelinten valmistukseen liittyvät asiat. Hantilan mukaan yhtiö valmisti poikkeuksellisen paljon puhelinmalleja, joita varten se joutui ostamaan osia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat