Mainos

Perintöverotus keveni vuoden alusta

Perintöa aletaan vastedes verottaa vasta kun sen arvo ylittää 20 000 euroa. Ennen uudistusta Suomessa maksettiin pienistä perinnöistä EU:n korkeinta veroa.

Vuoden alusta voimaan astunut perintöverouudistus helpottaa etenkin lesken ja alaikäisten lasten asemaa. Pienten perintöjen verotus loppuu kokonaan ja isommissakin verotus kevenee.

Perintöa aletaan verottaa vasta kun sen arvo ylittää 20 000 euroa. Puolison veroton perintöosuus on kuitenkin 20 000 euron lisäksi 60 000 euroa ja alaikäisen lapsen 40 000 euroa. Esimerkiksi lapsettoman lesken ei siis tarvitse maksaa lainkaan perintöveroa 80 000 euron perinnöstä, kun aiemmin verokarhu olisi haukannut summasta 10 000 veroa.

Ennen uudistusta Suomessa maksettiin pienistä perinnöistä EU:n korkeinta veroa. Saksassa ja Englannissa täysi-ikäinen lapsi ei maksa 100 000 euron perinnöstä yhtään veroa. Ruotsissa, Itävallassa ja Portugalissa ei perintö- ja lahjaveroa ole lainkaan.

Veronmaksajain keskusliiton internet-sivujen perintölaskuria ei kannata vielä käyttää, sillä sitä ei ole päivitetty ajan tasalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.