Perinteinen puhelinluettelo pitää pintansa

Internet-aikakaudesta huolimatta perinteinen puhelinluettelo pitää edelleen pintansa Suomen käytetyimpänä hakemistomediana. Painettujen puhelinluetteloiden asema ei horju, sillä 3,3 miljoonalla suomalaisella on yhä taloudessaan perinteinen puhelinluettelo.

Eniron Taloustutkimuksella teettämän Puhelinluetteloiden käyttö 2008 -tutkimuksen mukaan 1,5 miljoonaa suomalaista käyttää perinteistä puhelinluetteloa hakumediana vähintään kuukausittain. Valtakunnallisesti aktiivisin puhelinluetteloiden käyttäjäryhmä on yli 35-vuotiaat suomalaiset sukupuolesta riippumatta. Myös teini-ikäiset ja nuoret aikuiset käyttävät ahkerasti puhelinluetteloa.

- Mainostajan kannalta aktiivinen nelikymppisten kohderyhmä on erittäin tärkeä, sanoo Eniro Puhelinluetteloiden tuotekehitysjohtaja Stefan Anderson.

- Keski-ikäiset ja yli 40-vuotiaat ovat aktiivisia kuluttajia ja heidän elämäntilanteensa edellyttää ja vaatii muuttuvia kulutustarpeita. Lapset ovat usein murrosiän kynnyksellä ja perhe-elämästä halutaan nauttia. Tämän ikäryhmän taloudellinen tilanne mahdollistaa myös uusia taloudellisia hankintoja, Anderson jatkaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat