Mainos

Perinnemarssi sai katolilaiset kaduille Pohjois-Irlannissa

Britannian Pohjois-Irlannin asiain ministeri Mo Mowlam tuomitsi tänään protestanttien ja katolilaisten väliset väkivaltaisuudet. Ministeri kutsui viimeöisiä levottomuuksia "järjestetyksi väkivallaksi".

Hän kehotti protestanttien Oranialaisveljeskuntaa osoittamaan "ymmärrystä ja hyvää tahtoa", kun se järjestää marssejaan. Mowlam tuki Pohjois-Irlannin poliisijohdon päätöstä sallia protestanttien perinteinen marssi viikonvaihteessa Portadownissa, vaikka alueen katolilaiset asukkaat vastustivatkin sitä.

Protestanttien perinnemarssi aiheutti levottomuuksia Pohjois-Irlannissa viime yönä. Poliisin tietojen mukaan 27 ihmistä, joukossa 12 poliisia, haavoittui, kun katolilaiset lähtivät kaduille protestanttisen Oranialaisveljeskunnan eilen järjestämän marssin suututtamina.

Marssin vastustajat sytyttivät autoja ja kauppoja palamaan ja heittelivät poliiseja polttopulloilla. Levottominta oli pääkaupunki Belfastissa sekä Londonderryssa.

Belfastilaisella poliisiasemalla sattui yöllä räjähdys ja lisäksi mielenosoittajat ammuskelivat eri puolilla Pohjois-Irlantia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.