Mainos

Perhetutut sieppasivat ja surmasivat 5-vuotiaan

5-vuotiaan pikkupojan surmaan johtanut kidnappaus on järkyttänyt koko Meksikoa ja herättänyt laajaa keskustelua maata piinaavista lapsisieppauksista. Perhetutut sieppasivat lunnasrahojen toivossa 5-vuotiaan Javier Morenan ja surmasivat tämän julmasti ruiskuttamalla happoa lapsen sydämeen.

Erikoista tapauksessa on se, että uhrin perhe on köyhä.Yleensä sieppausten kohteiksi ovat joutuneet varakkaiden perheiden lapset.

Javier Morena siepattiin lokakuun 26. päivä torilta Mexico Cityssa, missä hänen perheensä oli myymässä hedelmiä. Useiden päivien tuloksettomien etsintöjen jälkeen perhe otti yhteyttä paikalliseen tv-kanavaan, joka julkaisi Javierin kuvan. Uutisissa kuvan nähnyt taksikuski otti pian yhteyttä perheeseen. Kuski kertoi ottaneensa teini-ikäisen pojan ja Javierin kyytiinsä pojan katoamispäivänä. Teini-ikäinen oli kertonut Javierin olevan hänen pikkuveljensä.

Poliisitutkimuksissa paljastui myöhemmin, että sieppaaja oli Javierin vanhempien perhetuttu. Pojan kotiin tehdyssä ratsiassa kävi ilmi, että sieppauksessa olivat mukana myös pojan vanhemmat ja kaksi muuta henkilöä. Sieppaajat myönsivät, että he olivat aikoneet vaatia 300 000 peson (noin 18 000 euron) lunnaita pojan vapauttamisesta. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä poika oli kuitenkin surmattu ennen kuin lunnasvaatimukseen oli ryhdytty.

Meksikon syyttäjäviranomaisten mukaan Meksikossa kidnapataan joka kuukausi keskimäärin 65 ihmistä. Sieppausten takana ovat usein huumeliigat. Vain harva tapaus päätyy poliisitutkintaan, koska omaiset pelkäävät siepattujen hengen puolesta. Kansalaisjärjestöjen mukaan kidnappausten todellinen määrä onkin lähellä viittäsataa kuukausittain.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.