Perheriitojen puinti kännykässä ärsyttää

Kanssamatkustajien kännykään mölyäminen häiritsee viidennestä joukkoliikenteen matkustajista.

Julkisen liikenteen käyttäjiä muistutetaan huomaavaisesta matkapuhelimen käytöstä tänään alkavalla Äläkailota!-kampanjalla. Sen takana ovat joukkoliikenneyhtiöt, teleoperaattorit ja viestintäviranomaiset.

TNS Gallupin tekemän kyselyn mukaan yli viidennestä joukkoliikenteen käyttäjistä häiritsee kanssamatkustajien matkapuhelimen käyttö.

- Eniten ihmisiä ärsyttävät kovaan ääneen puhuminen, kovat soittoäänet ja pitkät, yksityiskohtaiset perheriitojen ja sairauksien kuvaukset, kertoo Viestintäviraston viestintäjohtaja Anna Lauttamus-Kauppila.

Ruotsissa vastaavalle kampanjalle ei olisi tarvetta, sillä matkapuhelimeen puhuminen on kielletty julkisissa liikennevälineissä.

- Suomessa kännykkä koetaan välttämättömäksi välineeksi yksityis- ja työasioiden hoitamiseen. Tuntuisi todella kornilta, että bussimatkalla tai työmatkalla kännykkää ei voisi ollenkaan käyttää, Lauttamus-Kauppila toteaa.

Huomaavaisuuteen kehottava kampanja näkyy varsinkin julkisten kulkuvälineiden, kuten metron, raitiovaunujen, linja-autojen ja junien sisätiloissa.

Äläkailota! - kampanjan internet-sivustolla esitellään mm. kännykkäetikettiä. Ohjeistukseen on koottu käytössäännöt muistuttamaan fiksusta ja muita ihmisiä säästävästä kännykän käytöstä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat