Mainos

Perheriitojen puinti kännykässä ärsyttää

Kanssamatkustajien kännykään mölyäminen häiritsee viidennestä joukkoliikenteen matkustajista.

Julkisen liikenteen käyttäjiä muistutetaan huomaavaisesta matkapuhelimen käytöstä tänään alkavalla Äläkailota!-kampanjalla. Sen takana ovat joukkoliikenneyhtiöt, teleoperaattorit ja viestintäviranomaiset.

TNS Gallupin tekemän kyselyn mukaan yli viidennestä joukkoliikenteen käyttäjistä häiritsee kanssamatkustajien matkapuhelimen käyttö.

- Eniten ihmisiä ärsyttävät kovaan ääneen puhuminen, kovat soittoäänet ja pitkät, yksityiskohtaiset perheriitojen ja sairauksien kuvaukset, kertoo Viestintäviraston viestintäjohtaja Anna Lauttamus-Kauppila.

Ruotsissa vastaavalle kampanjalle ei olisi tarvetta, sillä matkapuhelimeen puhuminen on kielletty julkisissa liikennevälineissä.

- Suomessa kännykkä koetaan välttämättömäksi välineeksi yksityis- ja työasioiden hoitamiseen. Tuntuisi todella kornilta, että bussimatkalla tai työmatkalla kännykkää ei voisi ollenkaan käyttää, Lauttamus-Kauppila toteaa.

Huomaavaisuuteen kehottava kampanja näkyy varsinkin julkisten kulkuvälineiden, kuten metron, raitiovaunujen, linja-autojen ja junien sisätiloissa.

Äläkailota! - kampanjan internet-sivustolla esitellään mm. kännykkäetikettiä. Ohjeistukseen on koottu käytössäännöt muistuttamaan fiksusta ja muita ihmisiä säästävästä kännykän käytöstä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.