Mainos

Perhepolitiikka Vasemmistoliiton tavoitteena

Vasemmistoliiton puoluehallitus on linjannut perhepoliittisia tavoitteitaan. Puolue listaa kymmenen sormenjälkeä, jotka se haluaisi painaa perhepolitiikkaan ensi vaalikaudelle.

Näihin kuuluu maksuton esiopetus, jonka vasemmistoliitto haluaisi toteuttaa vuoden 2000 budjetissa. Isyysloman houkuttelevuutta vasemmistoliitto vahvistaisi lisäämällä ylimääräisen isäkuukauden vanhempainlomakauteen. Se olisi yksin isän käytettävissä.
-Vanhempainlomakausi, tai ainakin osa siitä, pitäisi voida pitää myös osa-aikaisena, puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes sanoi. Puolue haluaa myös, että vanhemmuudesta aiheutuvat kustannukset jaetaan tasan kaikkien työnantajien kesken, riippumatta siitä onko työnantajalla naisia töissä vai ei.

-Naisvaltaisia aloja rasittavat vanhemmuuteen liittyvät kustannukset vähentävät näiden alojen palkanmaksuvaraa ja pitävät yllä naisten ja miesten palkkaeroja, ohjelmassa todetaan. Vasemmistoliitto torjuu ajatukset päivähoito-oikeuden rajoittamisesta tai lapsilisien verottamisesta. Koulujen, neuvoloiden ja koulujen on suunnattava voimavaroja syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja perheiden ongelmien ehkäisyyn.

Lasten päihde- ja mielenterveysongelmia on hoidettava ajoissa vasemmistoliitto vaatii. Puolue haluaa lisää rahaa myös sosiaaliseen asuntotuotantoon, naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseen ja maahanmuuttajaperheiden kotiutumiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.