Mainos

Perhekodista kadonneet jatkavat pakomatkaansa

Poliisi on löytänyt Pulkkilan perhekotisurmasta epäiltyjen poikien varastaman auton Oulusta illalla kuuden jälkeen. Auto löytyi Koskelan kaupunginosasta tyhjänä. Karkurit olivat varastaneet sinisen Mazda 323:n Vaalasta koulun pihalta kello yhdeksän aikaan aamulla.

Muhoksen poliisin komisarion Mauri Torvikosken mukaan kolmesta pojasta ei ole edelleenkään havaintoja. Torvikoski epäili heidän olevan parhaillaan Oulussa.
-Saattaa myös olla niin, että he ovat ottaneet taas uuden auton ja häipyneet, Torvikoski totesi.

Karkureiden pakomatka on edennyt maanantai-iltapäivän jälkeen ristiin rastiin ympäri Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata. Pojat ovat varastaneet tähän mennessä ainakin viisi autoa ja jättäneet kunkin auton ajettuaan niillä jonkin matkaa. Yksi mukana ollut tyttö saatiin kiinni viime yönä.

Myös kaksi tyttöä kateissa

Ojantakasen perhekodista katosi eilisiltana yhteensä kuusi nuorta. Perhekodista talon autolla lähti kuitenkin pakoon vain neljä vuosina 1985 ja 1986 syntynyttä nuorta. Kaksi tyttöä katosi kodista mahdollisesti muuten vain, mutta samoihin aikoihin karkulaisten kanssa. He ovat myös edelleen hukassa.

-He eivät todennäköisesti liity tutkittavaan rikokseen, kertoi tutkinnanjohtaja komisario Mauri Torvikoski Limingan poliisilaitokselta.

Poliisi epäilee, että osa perhekodista paenneista nuorista on talossa eilen iltapäivällä tapahtuneen surmatyön takana. Vuonna 1967 syntynyt perhekodin työntekijä löydettiin surmattuna eilen iltapäivällä.

Suuri järkytys perhekodille

Kasvatusjohtaja Tapio Siekkinen Ojantakasen perhekodista oli vielä vaitonainen tapahtumista.

-Olen tien päällä karkulaisia etsimässä yhdessä poliisin kanssa, hän totesi. -Olen tehnyt 30 vuotta tätä hommaa, tämä taitaa panna arvot melkein uuteen järjestykseen.

Ojantakasen perhekoti on 15-paikkainen. Asia on koskettanut Siekkisen mukaan syvältä talon työntekijöitä ja nuoria. Taloon on perustettu m0yös kriisiryhmä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 20.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.