Mainos

Perheen sisäinen lähestymiskielto voimaan

Perheen sisäinen lähestymiskielto tulee voimaan ensi vuoden alussa. Ehdot tavallista lähestymiskieltoa kovemmat.

Lähestymiskiellon määrääminen tulee ensi vuoden alusta mahdolliseksi myös silloin, kun kiellolla suojattava ja kieltoon määrättävä asuvat saman katon alla.

Myös täysi-ikäinen lapsi lähestymiskieltoon

Perheen sisäistä lähestymiskieltoa voidaan soveltaa myös muihin kuin parisuhteessa eläviin henkilöihin. Kielto on mahdollinen esimerkiksi silloin, kun samassa asunnossa asuva täysi-ikäinen lapsi käyttäytyy väkivaltaisesti vanhempaa kohtaan. Lähestymiskieltoon määrätyn henkilön on poistuttava yhteisestä asunnosta eikä hän saa palata sinne. Hän ei myöskään saa ottaa yhteyttä henkilöön, jota kiellolla suojataan. Myös suojattavan henkilön seuraaminen ja tarkkailu on kiellettyä.

Edellytykset perheen sisäisen lähestymiskiellon määräämisen ovat tiukemmat kuin tavallisessa lähestymiskiellossa. Kielto voidaan määrätä ainoastaan henkeen, terveyteen tai vapauteen kohdistuvan rikoksen tai sen uhan torjumiseksi. Perheen sisäinen lähestymiskielto voidaan määrätä enintään kolmeksi kuukaudeksi. Tarvittaessa kielto voidaan uudistaa. Kiellon rikkomisesta seuraa sakkoa tai enintään vuosi vankeutta kuten tavallisenkin lähestymiskiellon rikkomisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.