Mainos

Perheelle kerrottiin kahdesti pojan kuolleen – suurin shokki oli vielä edessä

Yhdysvalloissa alaskalaisperhe joutui läpikäymään surun ja järkytyksen hetkiä, kun poliisi ilmoitti heille perheen pojan kuolleen kolarissa. Perhe sai ilmoituksen poikansa kuolemasta ensin osavaltion poliisin edustajalta ja myöhemmin vielä vahvistuksen paikallispoliisilta.

Suurin shokki oli kuitenkin vielä kokematta. Kun perhe meni poikansa asunnolle, löytyi tämä sieltä elossa ja hyvinvoivana. Tapauksesta uutisoivat CNN sekä Alaska Dispatch News.

Sama nimi, satojen kilometrien välimatka

Tapaus sai alkunsa viime keskiviikkona Juneaun kaupungissa, jossa Justin Priest-niminen mies sai surmansa auto-onnettomuudessa. Mies oli menehtynyt, kun hänen ajamansa auto oli ohjautunut päin puuta. Turmassa loukkaantui lisäksi kaksi muuta.

Juneaun poliisit ottivat tämän jälkeen yhteyttä osavaltion poliisiin selvittääkseen, oliko Palmerissa asuvan Priestin perheen Justin-poika ollut mahdollisesti tapahtuma-aikaan Juneaussa.

Tiedusteluvaiheessa poliisin viestinnässä tapahtui kuitenkin väärinkäsitys. Osavaltion poliisi luuli, että heidän tulee käydä ilmoittamassa perheelle pojan kuolemasta. Ja niin he tekivätkin. Järkyttynyt perhe soitti tämän jälkeen vielä Juneaun poliisille, josta kerrottiin perheelle heidän poikansa todellakin kuolleen kolarissa kaupungissa.

Onnettomuudessa ei ollut kuitenkaan menehtynyt perheen 29-vuotias Justin-poika, vaan Juneausta kotoisin oleva 33-vuotias Justin Priest. Palmer, jossa suru-uutisen saanut Priestin perhe asuu, sijaitsee vesiteitse yli 900 kilometrin päässä Juneausta, automatkaa paikkakuntien välillä on liki 1400 kilometriä.

Suru muuttui iloksi – sitten suruksi toisten puolesta

Vielä torstai-aamuna Priestin perhe kuvitteli yhä kuitenkin poikansa menehtyneen mennessään tämän asunnolle. Järkytys olikin melkoinen, kun poika saapui avaamaan ovensa ilmielävänä.

– Justin? Se on Justin! Luulimme, että olet kuollut, perheen isä oli huutanut.

– Sinä olet elossa, äiti oli parahtanut.

Uninen poika oli hetken kuvitellut perheensä seonneen, kunnes sai selityksen tapahtuneesta. Perhe päätti tuoda tarinan julkisuuteen, jotta vastaavaa ei pääsisi tapahtumaan kenellekään muulle.

Poliisi on myöntänyt virheensä tapauksessa ja on kertonut tarkastavansa käytäntöjään kuolemantapausten ilmoittamisessa.

Perheen osalta vuoristorata ei kuitenkaan ollut vielä ohi.

– Olin shokissa ja hämmästynyt ja minun oli pakko vain tarrata häneen ja halata häntä, perheen isä kertoi.

– Surullisin päivä muuttui onnellisimmaksi koskaan. En ole ikinä itkenyt niin paljon.

Justinin mukaan vanhempien helpotusta varjosti myöhemmin sen tajuaminen, mitä joku toinen perhe joutuu nyt läpikäymään menettäessään poikansa.

– Pitäkää heidän ajatuksissanne tällä viikolla, Justin kirjoitti vanhemmistaan Facebookissa.

– Samoin kuin tämän toisen Justinin perhe.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.