Perheautoja ja ekokaaroja – näillä neljän suurimman puolueen pomot ajelevat

Sanotaan, että auto kertoo omistajastaan paljon. Eduskuntavaalien loppukiri on alkanut ja kysyimme neljän suurimman puolueen puheenjohtajilta millaisella autolla arki sujuu työn ulkopuolella.

Erikoisimman auton omistaa gallup-suosikki keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

– Olen hankkinut viime vuonna sähköauto Teslan. Haluan ajaa itsetehdyllä sähköllä, lataan autoni aurinkopaneelien avulla, Sipilä kertoo.

– Väriltään se on vaalean harmaa, kuten koko mieskin, Sipilä lausuu hymyssä suin.

Lisäksi Sipilä on kurvaillut eri puolilla Suomea erikoisella häkäpönttöautollaan. 


SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne osti taas oman autonsa viime vuonna käytettynä.

– Minulla on vuoden 2005 musta Volkswagen Passat. Bensiinimoottorilla ja kilometrejä siinä on muistaakseni 198 000. Nykyisessä työssä omaa autoa en ole hirveästi tarvinnut, vaimolla on sitten kaksikin autoa, toinen on Volvo ja toinen hänen isältä perinnöksi saatu vuoden 1957 Kupla.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ajelee taas vuonna 2008 hankitulla Volvolla. 

– V50-malli ja värinä on punainen. Se hankittiin, kun yksi vanha luokkakaveri myi autoja ja katseli, kun ajelin Nissan Almeralla. Sanoi, etten voi sillä ajaa, vaan hän myy minulle Volvon ja niin hän myös teki. Kilometrejä on uutena hankitulle autolle tullut jo jotain 160 000.

– Se on ollut hyvä perheauto. Siinä on vähän isompi se takatila, niin saan mökki- ja treenikamat sinne, summaa Soini hankintaansa. 

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubbin omasta autosta ei ole turvallisuussyiden takia saatavilla tarkempaa tietoa.

– Minulla ja perheellä on käytössä pääministerin panssaroitu Mersu, Stubb kertoo lyhyesti.

Stubb, Rinne, Soini ja Sipilä kohtasivat eilen illalla MTV:n pääministeritentissä.

Lue myös:

    Uusimmat