Mainos

Perhe vaikenee vauvan sukupuolesta - edes isovanhemmat eivät tiedä

– Hän taitaa olla poika, vai mitä?, moni naapuri kysyy kanadalaiselta Kathy Witterickiltä, viikottain. Neljä kuukauden ikäinen Storm herättää ihastusta punasine poskineen ja vaaleine hiuksineen, mutta samalla moni miettii, kumpaa sukupuolta lapsi on.

Kathy Witterick ja hänen aviomiehensa David Stocker ovat kuitenkin päättäneet olla kertomatta sukupuolta. He haluavat kasvattaa Stormista sukupuolettoman. Stormin sukupuolen tietävät vain perheenjäsenet, yksi perhetuttava ja Stormin maailmaan auttaneet kätilöt.

– On kummallista, että ihmiset, jotka rakastavat sinua eniten maailmassa, kysyvät synnytyksen jälkeen ensimmäiseksi, onko vauva tyttö vai poika. Jos haluat todella tutustua ihmiseen, et kysy mitä heidän jalkojensa välistä löytyy, Kathy Witterick sanoo.

Perheen mukaan ihmiset määrittävät jo vauvan sukupuolen perusteella, ja samalla lapsen mielenkiinnon kohteita aletaan muokata vallitsevien normien mukaan. Heitä ahdistaa, että jopa lapselle puhumista ohjaa tämän sukupuoli.

Stormin syntymän jälkeen perhe lähetti tuttavilleen viestin, jossa he kertoivat päätöksestään olla kertomatta lapsen sukupuolta "kunnianosoituksena vapaudelle". Perhe on saanut päätökselleen hyisen vastaanoton ja heidän vanhemmuuttaan myös aiempien lasten suhteen on kyseenalaistettu.

Stormin isovanhemmat ovat tukeneet perheen päätöstä, mutta he pelkäävät lapset joutuvan naurunalaiseksi myöhemmin.

Vanhemmat uskovat kuitenkin antavansa lapselleen ainutlaatuisen tilaisuuden valita itse, millainen haluaa olla, ilman ennalta määrättyjä miehen ja naisen malleja.

Perheen vanhemmat lapset, 5-vuotias Jazz ja 2-vuotias Kio, tietävät olevansa poikia, mutta he saavat määrätä omasta pukeutumisestaan ja hiuksistaan. Jazz on esimerkiksi valinnut pinkin mekon, jota hän rakastaa "koska siinä on alhaalla hörhelöitä ja se tuntuu päällä mukavalta".

– Kaikki kysyvät meiltä, että koska lopetamme sukupuolen salailun. Palautamme kysymyksen sanomalla, että "niin, koska tämä loppuu? Milloin elämme maailmassa, jossa ihmiset voivat itse päättää, keitä ovat?".

(MTV3 - BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.