Mainos

Perhe kotoisin Afganistanista, tuli isäksi jo lukiossa – tällainen on Manhattanin pommi-iskusta epäilty

New Yorkin seudun pommi-iskuista syytteeseen asetetun 28-vuotiaan Ahmad Khan Rahamin ei ainakaan toistaiseksi tiedetä kuuluneen mihinkään terroristiverkostoon.

Viranomaiset eivät toistaiseksi ole määritelleet tarkemmin, millä tavalla Rahamin uskotaan kytkeytyvän iskuihin.

FBI on lisäksi kuulustellut viittä muuta henkilöä, joiden kerrotaan olevan miehen sukulaisia tai hänet muutoin tuntenetia. Ketään heistä ei ole kuitenkaan pidätetty.

Viranomaislähteiden mukaan poliisi uskoo Ahmad Khan Rahamin olleen iskujen päätekijä, mutta edelleen on auki, saiko hän tekoihin apua tai kuuluuko hän johonkin terroristiverkostoon.

Oli nukahtanut ovensuuhun

Rahamia epäillään Manhattanilla New Yorkissa perjantaina tapahtuneesta putkipommin räjähdyksestä, jossa haavoittui 29 ihmistä.

Hänen epäillään rakentaneen myös muita pommeja, joita on löydetty muualta New Yorkista sekä Elizabethistä, New Jerseystä.

Rahami saatiin kiinni New Jerseyssä, kun baarinomistaja ilmoitti ovensuussa nukkuvasta miehestä poliisille. Kun poliisi yritti herätellä miestä, Rahami ilmeisesti otti aseen esiin ja ampui poliisia, joka luotiliivien ansiosta ainoastaan haavoittui.

Toinen poliisi sai vammoja, kun Rahami ampui tätä poliisiauton ikkunan läpi. Kumpikaan poliiseista ei haavoittunut vakavasti.

1:31

Afganista kotoisin oleva USA:n kansalainen

28-vuotias Rahami on kotoisin Afganistanista, mutta hänellä on Yhdysvaltain kansalaisuus. Yhdysvaltain kansalainen Rahamista tuli vuonna 2011.

Samana vuonna hän vietti ilmeisesti useita viikkoja Afganistanin Kandaharissa sekä Pakistanin Quettassa. Matkansa aikana Rahami myös meni myös naimisiin pakistanilaisen naisen kanssa.

Matkalta palattuaan uskonto oli nähtävästi aiempaa suuremmassa osassa Rahamin elämässä. Hän muun muassa kasvatti itselleen parran ja alkoi käyttää uskonnollisia vaatteita, Rahamin lapsuudenystävä kertoi uutistoimisto Reutersille. 

Perheellä riitoja naapuruston kanssa

Reutersin mukaan Rahamin perhe on asunut New Jerseyn Elizabethissa ja pitänyt siellä kanaravintolaa. Perhe on joutunut vuosien varrella toistuvasti riitoihin naapuruston kanssa ravintolasta aiheutuneiden meluhaittojen vuoksi.

Vuonna 2011 perhe nosti oikeusjutun kaupunkia vastaan syrjinnästä ja häirinnästä, mutta asia ratkesi kaupungin hyväksi seuraavana vuonna.

Rahamin entiset luokkatoverit kertovat The Wall Street Journal -lehdelle, että Raham sai jo lukioaikoina lapsen silloisen tyttöystävänsä kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.