Perhe järkyttyi huvipuistossa – delfiini iskeytyi kiinni pikkutytön käteen

Yhdysvalloissa Orlandossa Seaworld on joutunut puolustamaan toimintaansa tapauksessa, jossa vesipuistossa vieraillut tyttö sai haavoja delfiinin puremasta. 8-vuotias Jillian Thomas joutui delfiinin puremaksi vieraillessaan puistossa marraskuun 21.päivä. Asiasta kertoo CNN.

Thomasin perhe oli kuvannut tyttöä ruokkimassa delfiinejä, joten tapaus ikuistui myös videolle.

Seaworldia edustavan Becca Bidesin mukaan puisto hoiti tapauksen asianmukaisesti.

– Kouluttajat sekä eläintenhoitajat tulivat heti perheen avuksi. Lisäksi terveydenhuoltohenkilökuntamme jäsen oli alueella ja tuli pikaisesti avuksi hoitamaan tyttöä, Bides totesi tiedotteessa.

Tytön perhe on kuitenkin tuohtunut siitä, ettei puistossa annettu minkäänlaisia varoituksia siitä, että delfiinit saattavat purra.

8-vuotias Jillian oli ollut ruokkimassa delfiinejä, kunnes häneltä loppuivat syötettävät kalat. Tyttö nosti altaan reunalla olleen kalatarjottimen ylös näyttääkseen, että se on tyhjä. Tällöin delfiini hyppäsi kiinni tytön käteen.

– Luulin, että se vetää minut veteen, tyttö kertoi.

– Ja tämä on ehkä vähän hullua, mutta luulin… että se puree käteni irti.

Tytön isä Jamie Thomas myöntää, että delfiinejä ruokkineita oli opastettu pitämään paperilautanen koko ajan altaan reunustalla.

– Mutta meille ei kerrottu mitään syytä siihen.

Tytön äiti oli myös tuohtunut perheen kohtelusta tapahtuneen jälkeen.

– He eivät käskeneet meitä tarkkailemaan infektion merkkejä. Ja jouduimme pyytämään itse haavasiteitä.

Bides puolusti vesimuiston tapaa toimia. Hän muistutti myös siitä, että vieraita erityisesti kehotettiin olemaan nostamatta paperilautasia missään vaiheessa.

– Vieraillemme annetaan tarkat ohjeet siitä, kuinka ruokkia delfiineitä oikein ja turvallisesti. Valitettavasti ohjeita ei aina noudateta.

Lue myös:

    Uusimmat