Mainos

Peres valmistelemassa uutta rauhansuunnitelmaa

Israelin ulkoministeri Shimon Peres ilmoitti tänään, että hän tulee todennäköisesti tapaamaan palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin tulevana viikonloppuna. Peresin toimiston mukaan ulkoministerillä on myös tekeillä uusi rauhansuunnitelma.

Arafatin ja Peresin on määrä osallistua perjantaina Mallorcalla alkavaan Lähi-idän talousnäkymiä käsittelevän kokoukseen. Palestiinalaisten viranomaiset vahvistivat tapaamisen olevan suunnitteilla.

-Tulemme todennäköisesti tapaamaan, mutta emme neuvottele. Mielestäni neuvottelut on valmisteltava hyvin tarkasti, jotta emme tuo pettymystä toivon sijaan, Peres sanoi toimittajille Jerusalemissa.

Peres ja Arafat tapasivat edellisen kerran 26. syyskuuta Gazassa. Tuolloin he keskustelivat Yhdysvaltain avustuksella sovitun aseleposuunnitelman toimeenpanosta.

Lehdistöllä vihiä suunnitelmasta

Israelilainen Maariv-sanomalehti julkaisi tänään otteita Peresin uudesta rauhansuunnitelmasta. Siihen kuluu lehden mukaan palestiinalaisvaltion luominen ja Israelin vetäytyminen Gazan kaistalta, mistä juutalaissiirtokunnat purettaisiin "hyvän tahdon eleenä". Jerusalemin asemasta käytäisiin vielä lisää neuvotteluja. Palestiinalaispakolaisten tulevaisuudesta puolestaan neuvottelisi kansainvälinen komissio, johon kuuluisivat edustajat myös Yhdysvalloista, Venäjältä, EU:sta ja YK:sta.

Peresin avustaja Yoram Dori kumosi kuitenkin tänään lehden tiedot sanoen, että "osa tiedoista pitää paikkansa ja osa ei". Peres esittää suunnitelmansa ensin oman työväenpuolueensa hyväksyttäväksi ennen kuin vie sen pääministeri Ariel Sharonin käsittelyyn.

-Suunnitelman hyväksymiseen on vielä pitkä matka, Dori muistutti.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.