Mainos

Peres toiveikas Lähi-idän rauhan suhteen

Suomessa vierailulla oleva Israelin ulkoministeri Shimon Peres suhtautuu varovaisen toiveikkaasti Lähi-idän rauhanneuvottelujen käynnistämiseen uudelleen.

Merkkejä tähän suuntaan antaa Israelin ja palestiinalaisten viikonloppuna aikaansaama turvallisuussopimus. Sopimuksen mukaan Israel aloittaa osittaisen vetäytymisen kahdelta palestiinalaisalueelta. Peres vakuuttaa, ettei Israel harkitse uudelleenmiehitystä.

-Meillä ei ole minkäänlaisia suunnitelmia miehittää uudelleen palestiinalaisalueita. Mitä nopeammin me voimme vetäytyä alueilta, sitä paremmalta meistä tuntuu, Peres sanoo.

Peresin mukaan rauhan pahimpana esteenä ovat 12 erillistä palestiinalaisryhmää, joita palestiinalaishallinto ei ole saanut aisoihin.

Irak-kanta Peresillä on selvä; hän haluaa päästä Saddam Husseinista eroon.

-Hän on todellinen tappaja. Ja nyt hän aikoo saada haltuunsa ydinaseita. Uskon, etteivät amerikkalaiset odota niin kauan, että hänellä on ydinase, Peres arvioi.

Peres myös kiisti tämän päiväisen israelilaisen Haarez-lehden tiedon, jonka mukaan Israel oli sijoittanut ydinaseita hävittäjiinsä Irakin varalta.

- Artikkeli on pelkkää hölynpölyä. Israel ei ole kuumaverinen.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 19.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.