Mainos

Peräpohjolan poliisi: Lapin seksibisnekseen vaikeaa puuttua

Peräpohjolan poliisi on voimaton suhteellisen avoimenakin rehottavan Lapin seksibisneksen taltuttamisessa. Seksirikoksia on erittäin vaikea näyttää toteen.

45 minuuttia -ohjelma kertoi eilen, että Venäjältä saapuu joka viikko joukko naisia Länsi-Lappiin prostituoiduiksi.

Paikallispoliisin mukaan asiaa voidaan selvitellä, mutta käytännössä se tarkoittanee valvonnan, eli partioinnin lisäämistä. Muuta keinoa ei juuri ole, vaikka ilotyttöbisnestä pyöritetään poliisin silmien alla.

- Ostamisesta ja myymisestä on erittäin vaikeaa saada näyttöä. Lisäksi tämän tyyppistä toimintaa tapahtuu ympäri Suomen, täällä se on vain ehkä hieman näkyvämpää, kuvaa apulaispoliisipäällikkö Teijo Ojutkangas Peräpohjolan poliisista.

Viime elokuussa Peräpohjolan poliisi teki valvontaiskun, jossa pyrittiin selvittämään, liittyykö Länsi-Lapin ilotyttöbisnekseen ihmiskauppaa tai paritusta. Näyttöä näistä rikoksista ei löytynyt, mutta kauppa kyllä kävi.

- Toki oli merkkejä siitä, että seksiä ostetaan ja myydään.

Seksin ostaminen on Suomessa rikos vain silloin, jos seksiä ostaa ihmiskaupan tai parituksen uhrilta. Niin kauan kun näyttöä edellä mainituista rikoksista ei ole, seksibisnekseen on hankalaa puututa.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 13.1.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.