Mainos

Perämies tunnusti vastuunsa Kreikan lauttaturmasta

Kreikkalaisen Express Samina -lautan ensimmäinen perämies on myöntänyt vastuunsa tiistai-iltana Paroksen lomasaaren edustalla sattuneeseen lauttaturmaan.

Ensimmäinen perämies Antonis Psychogious kertoi arvioineensa lautan etäisyyden maasta väärin.
-Lähdin vähän ennen onnettomuutta pois komentosillalta katsomaan jalkapalloa, perämies kertoi radiolle.

Radion mukaan mies palasi muutamaa minuuttia myöhemmin komentosillalle ja huomasi vaaran. Hän käski turhaan ruorimiestä kaartamaan vasemmalle, jotta lautta ei osuisi karikkoon. Myös myöhemmät yritykset kääntää lautta osoittautuivat turhiksi. Lopulta mies tarttui itse ruoriin yrittäen epätoivoisesti estää onnettomuuden. Radion mukaan lautan ruorimies on vahvistanut ensimmäisen perämiehen lausunnon. Kreikan korkeimman oikeuden mukaan onnettomuudesta vastaavia odottaa murhasyyte.

Rannikkovartioston mukaan pelastuneet kertoivat lautan miehistön katselleen televisiosta Kreikan jalkapallo-ottelua onnettomuushetkellä. Lautan kapteeni ja neljä muuta miehistön jäsentä pidätettiin eilen Paroksessa.

-Tämä laivaturma on käsittämätön ja täysin selittämätön, totesi Kreikan kauppamerenkulkuministeri Kristos Papoutsis.
-Ei voi muuta kuin olla raivostunut siitä, että näin monta ihmishenkeä maksanut onnettomuus tapahtui vain puolentoista mailin päässä rannasta, alueella, jonka jokainen Egeanmerellä liikkuva kapteeni tuntee, Papoutsis sanoi.

Kreikan merenkulkuliiton mukaan ikääntynyt matkustajalautta ei ollut enää merikelpoinen. Kreikan oikeusministeri onkin määrännyt onnettomuuden rikostutkimuksen alaiseksi.

Pelastustyöt jatkuvat

Kreikan lauttaonnettomuuden pelastustöitä on jatkettu vielä tänään. Arviot onnettomuudessa kuolleiden määrästä liikkuvat 64 ja 66 hengen välillä. Surevat omaiset ovat ehtineet tunnistaa 54 ruumista. Vielä kadoksissa olevien lopullista määrää on vaikea arvioida, sillä viranomaiset uskovat, että lautalla oli ilmoitettua enemmän matkustajia. Ainakin 14 ihmistä on edelleen kadoksissa. Kaiken kaikkiaan 448 ihmistä on pelastettu.

Sukeltajat valmistautuvat laskeutumaan hylkyyn etsimään hytteihin jääneitä matkustajia, meriviranomaiset kertoivat. Huonojen sääolosuhteiden takia etsinnät piti keskeyttää viime yön ajaksi. Kreikan rannikkovartiosto on saanut pelastustöihin vahvistusta Kreikan armeijan helikoptereista sekä Britannian laivaston fregateista.
(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.