Per Gessle: Lindhin murha järkytti

Ruotsalaisesta Roxette-yhtyeestä tunnetuksi tullut Per Gessle pitää ulkoministeri Anna Lindhin murhaa järkyttävänä tapahtumana. Hän tapasi Lindhin päivällisellä hieman ennen joulua. Samassa pöydässä istui myös Lindhin puoliso.

- Anna Lindh oli älykäs, miellyttävä ja todella mukava henkilö. Hänen murhansa oli traaginen tapahtuma, Gessle totesi MTV:n haastattelussa torstaina Helsingissä.

Gessle syyttää monista Ruotsissa viimeaikoina tapahtuneista väkivallanteoista sairaanhoidon huonoa tilaa. - Runsaasti ihmisiä ajetaan kaduille, vaikka heidän pitäisi saada hoitoa, Gessle sanoo.

Per Gessle konsertoi eilen Helsingin Tavastia-klubilla. Ruotsissa hän on tällä hetkellä maansa suosituin laulaja. Kesällä ilmestynyt Mazarin-albumi oli hänen ensimmäinen ruotsinkielinen soololevynsä kahdeksaantoista vuoteen. Levyn suosio yllätti kaikki: sitä on myyty jo yli 200 000 kappaletta.

Ruotsissa Gessle teki loppukesästä kiertueen, joka keräsi runsaat 150 000 katsojaa. Hän teki myös pienen, kahden keikan "maailmankiertueen", joka alkoi tiistaina Oslosta ja päättyi torstaina Helsinkiin.

Gessle kertoo, ettei Roxette nouse lavalle vielä pitkään aikaan. - Marie on yhä sairaana. Kaikki riippuu hänestä, jaksaako hän vielä tehdä töitä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 26.09.2003)

Lue myös:

    Uusimmat