Pepputanssi auttoi Tinzeä hyväksymään selluliittinsa – aamurituaali peilin edessä kovettaa kritiikiltä

Tia-Maria Sokka yhdistelee musiikkia, somea ja kehopositiivisuutta 6:52
Tinze tekee musiikkia, vaikkei laula tai soita – haastattelussa artisti kertoi, mitä tavoitteita hänellä on musiikin saralla.

Tanssin, somen ja musiikin monitoiminainen Tia-Maria Sokka eli Tinze kannusti Uutisaamussa peilikuvaansa tyytymättömiä pitämään preppauspuheen peilin edessä.

Twerkkauksesta eli niin sanotusta pepputanssista tunnetuksi tullut Tia-Maria Sokka eli Tinze ei aina ole huokunut itsevarmuutta.

– Olen ollut joskus tosi ujo. Mua jännitti ihan sikapaljon puhua ihmisten edessä. Tämäkin tilanne olisi ollut ihan horror mulle vuosia sitten, Tinze kertoo Uutisaamun suorassa lähetyksessä.

Nykyään nainen tanssii pienissä vaatteissa takapuoltaan hytkyttäen yleisön edessä ja julkaisee sosiaalisessa mediassa kuvia paljaista pakaroistaan. Sisäisen voiman löytämisessä on auttanut twerkkaus, jossa seksikyyttä ja valovoimaa tuodaan näyttävästi esille.

– Se on auttanut mua tosi paljon hyväksymään mun selluliitit ja makkarat ja muuttuvan kropan, Tinze kertoo.

Tinze tekee musiikkia, vaikkei laula tai soita – millaisia tavoitteita hänellä on musiikin saralla? Katso haastattelu yllä olevalta videolta.

Preppauspuhe peilin edessä

Twerkkaus on afrikkalaisiin tanssiperinteisiin pohjautuva tekninen laji, joka vaatii kovaa fyysistä kuntoa.

Työ tanssin parissa näkyy Tinzen sporttisessa kehossa. Normaalipainoinenkin nainen joutuu silti kuulemaan kritiikkiä kehostaan. Tinzeä on esimerkiksi haukuttu lihavaksi ja kehotettu syömään vähemmän.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Hän pyrkii kääntämään kritiikin kärjen toiseen suuntaan. Mollaaminen kertoo enemmän henkilöstä, joka toisen vartaloa piikittelee. Tinze muistuttaa, että jokainen on kaunis, upea ja ihana juuri sellaisena kuin on.

Tanssiminen on Tinzen työ ja sitä kautta hänen vartalonsa on paljon esillä. Vahvasta itsetunnosta huolimatta suojamuuriin tulee joskus särö, jolloin ikävä kommentti pääsee hieman ihon alle. Vaikeina hetkinä auttaa ajatus siitä, että jokainen kelpaa sellaisena kuin on.

– Mä koen, että se on lähtökohtaisesti päätös, jonka teet joka ikinen aamu, että millä asenteella ja millä energialla haluat lähteä päivään. Mä haluan lähteä siitä, että olen tosi kiitollinen siitä, mitä olen. Mä olen upea, valloittava ja ihana.

Pieni preppauspuhe peilin edessä voi auttaa muitakin ulkonäkönsä kanssa kamppailevia. Rohkeus olla oma itsensä auttaa kovettamaan pintaa kritiikkiä vastaan.

– Mitä väliä, mitä muut sanoo? Me olemme täällä itseämme varten kuitenkin. Totta kai kunnioitetaan ja välitetään kaikista muistakin ja ollaan kunnioittavia muillekin, mutta me eletään itseämme varten ja todennäköisesti vain kerran. Eletään sen mukaan ja ollaan ylpeitä, mitä tehdään, ja koitetaan rohkeasti rikkoa niitä rajoja.

Katso alla oleva video: Sofia on ensimmäinen Victoria's Secretin malli, jolla on Downin oireyhtymä.

Lue myös:

    Uusimmat