Mainos

Penttilä: Valtio voisi luopua Finnairin enemmistöstä

Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Risto E.J. Penttilän mukaan valtio voisi luopua lentoyhtiö Finnairin enemmistöosuudesta. Hän kertoo MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä, että asiaa pitäisi ainakin harkita.

– Henkilökohtaisesti olisin sitä mieltä, että sitäkin (enemmistöosuuden myynti) täytyy harkita. Tämä Finnairin meno ei ole ollut tällä tavalla kauhean jouhevaa. Pikemminkin voisi sanoa, että siinä on ollut paljon vääntöä poliittisten toimijoiden ja liikkeenjohdon välillä. Se (myynti) saattaisi jopa selkeyttää tilannetta, Penttilä totesi MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Penttilä ehdotti Huomenta Suomen lähetyksessä, että yritysten maksamaa yhteisöveroa voitaisiin laskea 24,5 prosentista 15 prosenttiin. Hänen mukaansa yhteisöveron laskeminen 15 prosenttiin olisi erinomainen juttu Suomen taloudelle. Hänen mukaansa tällä taattaisiin muun muassa yritysten investointimahdollisuus.

Yhteisöverolla kerättiin valtion kassaan viime vuonna 5,2 miljardia euroa. Yhteisöveroprosentin lasku vähentäisi valtion verotuloja. Tästä syntyvä kuilu voitaisiin Penttilän mukaan kuitata valtion yrityksiä myymällä Finnairin lisäksi.

– Valtion sijoitusyhtiön Solidiumin salkun arvo on noin kahdeksan miljardia euroa. Kun tästä osa myydään, niin syntyvä kuilu saadaan nopeasti kasaan, Penttilä totesi.

(MTV#)

Katso Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Risto E.J. Penttilän haastattelu: (Huomenta Suomi 7.2.2013)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.