Mainos

Penttilä: Nato on talouselämän etu

Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan johtajaksi siirtyvä Risto E.J. Penttilä katsoo, että Suomen liittyminen Natoon on myös talouselämän etu ja Suomen kilpailukyvyn kannalta tärkeä ratkaisu.

Penttilä sanoo Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa, että Natoon liittyminen on Suomelle huomattavasti vähäpätöisempi ratkaisu kuin jäsenyys EU:ssa tai talous- ja rahaliitossa. Kansanäänestystä hän ei pidä tarpeellisena.

Suomessa ei olla huomattu, että Naton merkitys on vähentynyt sotilaspoliittisesta liitosta poliittiseksi keskustelukerhoksi, Penttilä sanoo.

-Natoa suurempi kysymys on, että Suomen on uudelleen löydettävä paikkansa laajenevassa Euroopan unionissa, jossa ei ole enää ydintä, kun komissio on heikko ja isot maat ajavat kansallisia etujaan, hän perustelee.

Samoilla linjoilla oli aiemmin tällä viikolla myös toinen lakkautetun nuorsuomalaisen puolueen entisistä kansanedustajista. Jukka Tarkka kirjoitti tiistaina Kalevassa, että Suomen poliittiset johtajat alkavat vähitellen huomata ajautuneensa älylliseen umpikujaan toistellessaan, ettei Naton laajeneminen muuta Suomen tilannetta mitenkään.

Poliitikot saavat syyttää itseään siitä, että kansalaismielipide on luutunut yhtä syvään piittaamattomuuteen maailman muutoksista kuin se oli EU-keskustelun alkaessa, hän totesi. Tarkka patisti SDP:tä kantamaan vastuunsa ja tekemään Nato-asiassa aloitteen, koska sillä on suurimpana puolueena suurin vastuu.

-SDP on nyt Nato-kysymyksessä samanlaisessa pakkoraossa kuin keskusta oli EU-jäsenyyden kanssa kipuillessaan. Ratkaisevalla hetkellä johtovastuuseen joutuneiden on tehtävä epäsuosittu aloite. Se on poliitikkojen pahin painajainen, Tarkka kirjoitti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.