Mainos

Pentagonin "mestarivakooja" olikin koulupoika

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon oli varma, että se oli saanut vastaansa KGB:täkin vaarallisemman mestarivakoojan. Mutta kuinka ollakaan, Pentagonin tiedostoihin tunkeutunut hakkeri paljastuikin 16-vuotiaaksi englantilaiseksi tietokonefriikiksi.

Yhdysvaltain sotilasjohto uskoi vakaasti, että itäeurooppalainen vakoilurengas oli päässyt käsiksi maan salaisimpiin tietokantoihin. Senaatin puolustusvaliokunta sai kuulla, että salaperäinen hakkeri oli suuri uhka maan turvallisuudelle.

Yli vuoden kestäneet tutkimukset ja dramaattinen poliisin rynnäkkö paljastivat kuitenkin, että syntipukki oli 16-vuotias musiikinopiskelija Richard Pryce. Pryce, jonka Internetin käyttäjät tunsivat nimellä The Datastream Cowboy eli vapaasti suomennettuna "tiedon valtatien cowboy", tuomittiin eilen vajaan 10 000 markan sakkoihin lontoolaisessa tuomioistuimessa.

Muutaman tuhannen markan arvoisen tietokoneensa ja modeeminsa avulla Pryce tunkeutui mm. New Yorkin lähellä sijaitsevan lentotukikohdan sekä ohjuksia ja lentokoneita valmistavan Lockheed-yhtiön tiedostoihin. Pryce kertoi, että kiellettyihin tietokantoihin tunkeutuminen oli "aikamoinen haaste joka teki vaikutuksen muihin hakkereihin".
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.