Mainos

Pentagon kouluttaa heikkokuntoisia sotatoimittajia

Yhdysvaltain puolustusministeriö on huolissaan sotatoimittajien yleiskunnosta. Veltot ja huonokuntoiset toimittajat olivat Afganistanin operaatiossa vain sotilaiden riippakivinä.

-

Yhdysvaltain puolustusministeriö tarjoaa mahdollista Irakin-sotaa seuraaville toimittajille koulutusta varmistaakseen, ettei toimittajien kunto petä sotatantereella. Amerikkalaisjoukot valittivat Afganistanin operaation jälkeen, että heidän toimintansa kärsi, koska he joutuivat odottelemaan huonokuntoisia toimittajia.

Brittilehti Guardian kertoo, että Pentagon ei aio enää tehdä samaa virhettä, vaan se aloittaa parin viikon kuluttua toimittajille tarkoitetut alokasleirit Yhdysvaltain itäosan tukikohdissa. Tulevat sotakirjeenvaihtajat lähetetään marssimaan selässään toistakymmentä kiloa painava reppu, ja heille opetetaan ensiapua ja sotilastapoja. He saavat myös harjoitella helikopteriin nousemista ja siitä poistumista kaikki varusteet mukanaan. Ohjelmaan kuuluu niin ikään suojautumista ydinaseita sekä kemiallisia ja biologisia aseita vastaan.

Toimittajien kuntovalmennusta pidetään merkkinä Yhdysvaltojen valmistautumisesta Irakin sotaan huolimatta YK:ssa käytävistä neuvotteluista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.