Mainos

Pentagon: Amerikkalaisia otettu vangeiksi

Irak on ottanut kymmenen amerikkalaissotilasta sotavangeiksi. Irakin televisio on näyttänyt kuvia vangituista sotilaista.

Pentagon on vahvistanut, että kateissa olevat kymmenen amerikkalaissotilasta on otettu sotavangeiksi.
Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld myönsi aiemmin tänä iltana, että yksi liittouman lentokone sekä liittouman sotilaita on kateissa. Liittouman komentajan Richard Myers on puolestaan sanonut, että alle kymmenen liittouman sotilasta olisi kateissa.

Pentagon on tarkentanut Rumsfeldin lausuntoa ilmoittamalla, että kateissa oleva kone on aamulla amerikkalaisella torjuntaohjuksella alas ammuttu kone.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on tähän asti kiistänyt Irakin esittämät tiedot, joiden mukaan Irak olisi vanginnut pudonneen koneen lentäjiä.

Irakin armeija etsi iltapäivän aikana Bagdadin läpi kulkevasta Tigrisjoesta pudonnutta liittouman sotilaskonetta ja sen lentäjiä. Irakin mukaan sen joukot löysivät lopulta kaksi liittoutuneiden lentäjää Tigrisjoesta, jotka se sanoin vanginneensa.

Vangittujen kuvia näytetty televisiossa

Quatarilainen tv-asema Al-Jazeera on näyttänyt kuvia kuolleista sotilaista. Televisiokanavan mukaan sotilaat olivat amerikkalaisia. Kanava näytti lisäksi vangittujen amerikkalaissotilaiden lausuntoja.

Myös Irakin televisio on näyttänyt kuvia vangituista sotilaista. Kuvissa näkyi yksi haavoittunut sotilas sekä yksi naissotilas.

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld paheksuu kuvien näyttämistä ja sanoo sen olevan Geneven sopimuksen vastaista.

(MTV3-Reuters)

(Huomenta Suomi 24.03.2003).

(Kymmenen uutiset 23.03.2003).

(Kymmenen uutiset 23.03.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.