Mainos

Pennsylvanian jännitysvaalit käynnistyivät

Yhdysvaltain demokraattien esivaalien äänestys on alkanut Pennsylvaniassa.

Kyselyiden mukaan Hillary Clinton on ennakkosuosikki. Asiantuntijat kuitenkin arvioivat hänen tarvitsevan hyvin selkeän voiton, jotta hänellä olisi vielä mahdollisuus lyödä Barack Obama demokraattien ehdokaskisassa.

Lopullinen ratkaisu ehdokkaasta näyttää jäävän niin sanotuille supervalitsijamiehille elokuun puoluekokouksessa.

Ohjaaja Michael Moore tukee Obamaa USA:n presidentiksi

Amerikkalainen dokumenttiohjaaja Michael Moore kannattaa Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkaaksi Barack Obamaa. Moore sanoo pettyneensä Hillary Clintonin kampanjaan, joka on hänestä "suorastaan inhottava".

Oscar-palkittu Moore on ryhtynyt tukemaan Obamaa, jotta Irakin sota saataisiin loppumaan ja amerikkalaisten suuryritysten omavaltaista toimintaa pystyttäisiin suitsimaan.

Clinton antoi tukensa Irakin sodalle vuonna 2002, mitä Moore on arvostellut kovin sanoin. Nyt hän syyttää Clintonia "valkoisen Amerikan pelkojen ruokkimisesta" Obamaa kohtaan.

Moore sanoi nettisivullaan Pennsylvanian esivaalien edellä, että Clintonin toimet ja sanat eivät ole enää pelkästään pettymystä aiheuttavia vaan suorastaan inhottavia. Moore syyttää Clintonia Obaman mustamaalaamisesta.

Hän arvioi, että demokraatit saattavat hävitä marraskuun vaalit republikaanien John McCainille.

- Tiedämme, että on monia amerikkalaisia, jotka eivät koskaan äänestä mustaa miestä. Myös Hillary tietää ja laskee sen varaan, Moore kirjoittaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.