Mainos

Pendolinoihin langaton internet-yhteys koekäyttöön

VR avaa kaikkien Pendolino-juniensa vaunuihin langattoman verkkoyhteyden kesäkuun loppuun mennessä. Koekäytön aikana yhteys kuuluu matkalipun hintaan, eikä sen käyttö vaadi erillistä verkkoavainta.

VR-junaverkkoa voi käyttää, jos omassa tietokoneessa on langaton verkkoyhteys. Tarvittaessa matkustaja voi myös olla etäyhteydessä oman yrityksensä verkkoon.

Koekäyttö kaikissa vaunuissa jatkuu vuoden loppuun. Tähän mennessä verkkoyhteys on ollut vain Pendolinojen business-luokassa, eikä kokemuksia verkon toimivuudesta kaikissa vaunuissa ole.

VR:n mukaan yhteyden laatu voi verkosta riippuen vaihdella eri rataosilla. Katvealueita saattavat aiheuttaa esimerkiksi maastoesteet tai huono sää. Junan kulkiessa järjestelmä etsii kuitenkin aina automaattisesti parasta yhteyttä. Suurta tiedonsiirtokapasiteettia varaavien tiedostojen kuten videoiden lataus ei junassa ole mahdollista.

VR:n tavoitteena on avata yhteydet vaiheittain myös InterCity-juniin, joihin laitteistojen asennus on jo alkanut. Asennukset valmistuvat vuoden 2011 loppuun mennessä, jolloin kaikissa yksi- ja kaksikerrosvaunuissa on mahdollisuus langattomaan verkkoyhteyteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.