Pendolino suistui raiteiltaan Britanniassa

Junassa oli kaikkiaan 120 matkustajaa. Loukkaantuneita matkustajia etsittiin vaunuista läpi yön koirien ja lämpökameroiden avulla.

Ainakin yksi ihminen kuoli myöhään eilisiltana paikallista aikaa Britanniassa tapahtuneessa junaonnettomuudessa. Turmassa loukkaantui yhteensä 22 ihmistä. Heistä viisi sai erittäin vakavia vammoja.

Turma sattui, kun Lontoosta Eustonin asemalta lähtenyt Pendolino-pikajuna suistui tuntemattomasta syystä raiteiltaan lähellä Grayrigghin pikkukylää Cumbriassa Luoteis-Englannissa. Juna oli matkalla Glasgow'hon ja siinä oli 120 matkustajaa. Tapahtumahetkellä junan nopeus oli yli 150 kilometriä tunnissa.

Onnettomuusjunan omistavan Virgin -yhtiön johtaja, suurliikemies Richard Branson sanoi tänään, että vika oli mitä ilmeisemmin raiteiden vaihteessa.

- Oli melkein ihme, ettemme menettäneet enemmän ihmishenkiä, Branson totesi.

Myös veturinkuljettajien liitto Aslef epäili vaihdevikaa. Liiton mukaan raiteiden kunnosta huolehtiva yhtiö Network Rail on vaarantanut junamatkustajien turvallisuuden vähentämällä raiteiden huoltoon käytettävän rahan määrää. Network Railin johtaja John Armitt myönsi, että vika on voinut olla raiteissa.

Yleisradioyhtiö BBC:n johtoon kuuluva Caroline Thomson, joka matkusti junassa mutta selvisi vammoitta, kertoi junan tärähtäneen voimakkaasti, minkä jälkeen se alkoi heittelehtiä ja suistui lopulta raiteiltaan.

Paikalle hälytetyt pelastusmiehistöt etsivät läpi yön loukkaantuneita matkustajia vaunuista lämpökameroiden ja koirien avulla.

Kyseessä oli ensimmäinen Virginin Pendolino-junille sattunut onnettomuus. Yhtiön mukaan se ei suunnittele Pendolinojen vetämistä liikenteestä turman vuoksi.

Onnettomuusrata pysyy suljettuna ainakin koko alkuviikon viranomaisten tutkimusten vuoksi.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat