Mainos

Pendolino raiteilta Italiassa

Ainakin kahdeksan ihmistä sai surmansa, kun Pendolino-juna syöksyi kiskoilta Pohjois-Italiassa tänään, kertoi poliisi. Lisäksi kymmeniä ihmisiä loukkaantui ulosajossa.

Junaliikenne Pohjois- ja Etelä-Italian välisellä pääradalla jouduttiin katkaisemaan onnettomuuden takia kokonaan. Onnettomuus tapahtui Piacenzan kaupungin lähellä, noin 50 kilometriä Milanosta etelään. Suurella nopeudella kulkeva juna oli matkalla Milanosta Roomaan. Normaalisti se taittaa matkan neljässä tunnissa.

Eräs junan henkilökuntaan kuuluva virkailija kertoi televisiossa, että kaikki tapahtui äärettömän nopeasti. Juna liikkui kovaa vauhtia, kunnes matkanteko äkillisesti päättyi valtavaan rysäykseen. Viisi junan vaunua suistui raiteilta kun juna oli saapumassa Piacenzan asemalle.

Paikalle saapui kymmeniä ambulansseja ja pelastusmiehistöä. Pelastustyöntekijöiden mukaan kahdeksan ihmistä sai surmansa onnettomuudessa. Lisäksi osa loukkaantuneista sai hengenvaarallisia vammoja rajussa ulosajossa. Onnettomuuden syytä ei heti osattu sanoa, mutta silminnäkijöiden mukaan juna lähestyi asemaa liian kovassa vauhdissa.

Junassa oli matkustajana myös Italian entinen presidentti Francisco Cossiga, joka kuitenkin selviytyi vahingoittumattomana. Myös hän kertoi onnettomuuden tapahtuneen niin nopeasti, ettei hän ennättänyt huomata mitään.
-Kuulin äkkiä kovan rysäyksen ja sen jälkeen olin lattialle, Cossiga kertoi.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.