Mainos

Pendolino-liikenne laajenee

Pendolino-liikenne laajenee ensi kuussa.

Pendolinojunat aloittavat liikennöinnin Helsingin ja Jyväskylän välillä 22. lokakuuta. Junat liikennöivät aluksi nykyisten InterCity2 -aikataulujen mukaisesti.

Rantaradalle uusia Pendolinoja saadaan jo ensi viikolla, jolloin nykyiset kaksi junaa siirtyvät määräaikaishuoltoon.

-Pendolinoja on uusittu matkustajien toiveiden mukaisesti. Juniin tulee lisäpaikkoja, kun paikkamäärä nousee 264:stä 309:ään. Toisen luokan istuinjärjestys on muutettu niin, että molemmin puolin käytävää on kaksi istuinta. Lisäksi uusimme ravintolavaunua sekä liikematkustajien palveluita, kertoo VR:n tuotepäällikkö Jaana Mikola.

Junan tupakkatilat on niin ikään siirretty ravintolan yhteyteen ja lemmikeille on varattu entistä suuremmat tilat. Muutokset näkyvätkin lähinnä sisätiloissa: uusi Pendolino S 220 on ulkonäöltään likimain aiemman Pendolinon näköinen.

Nopeammat aikataulut


VR:n henkilöliikennejohtaja Pekka Söderling korostaa, että Pendolinot antavat valmiudet kutistaa junien matka-aikoja. Näiden junien huippunopeus on 220 km/h, vaikka aivan lähiaikoina ei huippunopeuksia voidakaan käyttää.

-Helsinki-Tampere-välille saadaan jo vuonna 2003 huomattavasti nykyistä nopeammat aikataulut. Tulevaisuudessa, ensi vuosikymmenen puolella, kahden tunnin matka-aika ulottuu Helsingistä huomattavasti Tampereen yläpuolelle ja Savossa lähelle Mikkeliä. Kolmessa tunnissa ehtii silloin Kokkola-Kuopio-Joensuu-akselille, Söderling lupaa.

Kymmenikkö raiteilla loppuvuodesta 2002


VR ottaa käyttöön tänä syksynä viisi uutta Pendolinoa. Junat kuuluvat kahdeksan yksikön sarjaan, joista viimeiset saadaan Italiasta Suomeen keväällä 2002.

Vuodesta 1995 on Suomessa voinut matkustaa kahdella Pendolinolla rantaradalla. Nyt nämä kaksi junaa menevät määräaikaishuoltoon, jossa ne muutetaan yhdenmukaisiksi sarjan uudempien junien kanssa. Kaikki kymmenen Pendolinoa saadaan raiteille samaan aikaan VR:n arvion mukaan ensi vuoden jälkipuoliskolla.

-Lisäksi VR:llä on optio 15:stä Pendolinosta lisää. Päätös option käyttämisestä on määrä tehdä vuonna 2002, muistuttaa Pendolinojen valmistajan Alstom Ferroviarian varatoimitusjohtaja Andreas Parnigoni. Hänen mukaansa Pendolinoilla voitaisiin nopeuttaa myös Helsinki-Pietari-junayhteyttä.

Pendolinoissa havaittiin Suomen-liikennöinnin alussa lumeen ja pakkaseen liittyviä lastentauteja. VR:n mukaan juniin on tehty muutokset, jotka estävät talvipulmat.

VR: matkustajamäärissä ei oleellisia muutoksia

Lippu-uudistus ei ole muuttanut junien matkustajamääriä, totesi VR tänään. Lippujen hinnoittelun muutos kirvoitti soraääniä ja mm. valituksia kuluttaja-asiamiehelle.

-Matkustajamäärissä ei ole tapahtunut tänä kesänä oleellisia muutoksia, ilmoittaa VR:n henkilöliikennejohtaja Pekka Söderling. Kuluttaja-asiamies selvittää paraikaa valituksia, joita on tehty junalippujen hinnoittelun muutoksen tiimoilta. Lippujen hinnat muuttuivat kesäkuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.