Mainos

Peltipoliisit muuttavat liikennekulttuuria

Nopeasti yleistyvät kameratolpat ovat vähentäneet suuria ylinopeuksia huomattavasti. Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen poliisihallituksesta kutsuu tapahtunutta kehitystä suorastaan huikeaksi.

Ihalaisen mukaan liikennekulttuurissa on tapahtunut erittäin iso muutos.

- Huomautuksesta yleensä puhutaan avoimesti, ja silloin ihmiset ymmärtävät, että poliisi todella valvoo nopeuksia. Tarkoitus on saada nopeudet kuriin ja ehkäistä ylinopeuksia sekä saada isot ylinopeudet pois. Näin on tänä vuonna selvästi tapahtunut.

Yli 20 kilometrin ylitysten lukumäärä on enemmän kuin puolittunut, kertoo Huomenta Suomessa vieraillut Ihalainen. Hän arvelee, että turvavälien tarkkailua tullaan tarkkailemaan tulevaisuudessa tarkemmin. Bussikaistalla ajamisen valvonta on enemmän kaupunkien asia, ja esimerkiksi Helsinki on jo lisännyt valvonnan resursseja, kertoo Ihalainen.

- Poliisi keskittyy enemmän liikenneturvallisuuden parantamiseen, ja bussikaistalla ajaminen pitäisi mielestäni erottaa kaupungin hoitamiseksi.

Ihalainen kertoo myös keskinopeusvalvonnan toimineen hyvin. Nopeudet ovat valvonta-alueilla pudonneet muutamia kilometrejä tunnissa ja rikesakkojakin on jaettu kohtuullinen määrä.

(MTV3)

Katso poliisitarkastaja Heikki Ihalaisen haastattelu: (Huomenta Suomi 8.10.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.