Mainos

Peltipoliisin kamera räpsähtää tänä vuonna yli puoli miljoonaa kertaa

Peltipoliisia asennetaan Karjaa-Kirkkonummi-tielle.

Automaattisessa nopeusvalvonnassa otetaan tänä vuonna yli puoli miljoonaa kuvaa. Valvontakuvia seulovalle poliisille se on merkinnyt valtavaa työmäärän lisääntymistä. Eniten on kasvanut ylinopeuksista johtuvien kirjallisten huomautusten määrä.

Suomen tiestöllä on yli 2000 tolppapaikkaa, joissa valvontakameroita kierrätetään. Porissa ja Itä-Suomessa sadan tuhannen kuvan raja rikkoontuu jo pian. Keskimäärin kuvien määrä on kaksinkertaistunut muuallakin.

Ylinopeustapahtumien raju lisääntyminen johtuu siitä, että puuttumiskynnystä alennettiin vuosi sitten. Kirjallinen huomautus tulee entistä pienemmästä ylityksestä.

Poliisi hukkumassa kuvatulvaan

Poliisi on käytännössä hukkumassa ylinopeuksista johtuvaan käsityöhön ja postitusrumbaan. Esimerkiksi Itä-Suomen liikenneturvallisuuskeskuksessa kuvien purkaminen työllistää 14 ihmistä.

Ylikonstaapeli Olli Taalikka Itä-Suomen liikenneturvallisuuskeskuksesta kertoo, että kirjallisten huomautusten suuri määrä on yllättänyt.

- Kyllä meillä kirjeitä lähtee noin 90 000 vuodessa. Sen voi arvata, että odotamme ainakin uutta postituskeskusta.

Alustavien tulosten mukaan näyttää kuitenkin siltä, että pienten ylinopeuksien mittaaminen on vähentänyt kovia ylityksiä.

Komisario Jarmo Puustinen Liikkuvasta poliisista kertoo, että tulevaisuudessa valvonta-autoista tapahtuva automaattinen liikennevalvonta laajenee ylinopeuden lisäksi muihinkin rikkeisiin, kuten turvayön ja handsfreen käyttöön.

Katso Keimo Lehtiniemen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.