Mainos

Peltikolareista vakuutusyhtiöille kallis paukku

Huono keli on nostanut joulun peltikolareiden määrän ennätyssuureksi.

Talvista liikennettä

Liikkuva poliisi ei muista ainakaan äkkiseltään niin suurta peltikolareiden joulua kuin nyt on koettu: noin 600 kolaria perjantaista tähän iltaan mennessä pelkästään Etelä-Suomen alueella.

-Vakuutusyhtiöille tämä on ollut kallis joulu, koska kolareita on ollut hirveästi, päivittelee vanhempi konstaapeli Veli-Pekka Venho.

Joitakin kuolonkolareitakin valitettavasti tapahtui, mutta kun keli oli tarpeeksi kehno, autoilijat ajoivat hiljaa ja varovaisesti ja tämä ilmeisesti piti surmanluvut kurissa. Kun onnettomuus sitten sattui, se ei ollut niin paha ja jäi useimmiten pellin ruttaantumiseksi.

Jos peltikolareita laskettiin 600, niin ainakin toinen mokoma oli sellaisia osumia, jotka eivät tulleet edes poliisin tietoon, esimerkiksi oman auton kolhimista tien penkalle.

Perjantaipäivän myräkkä nosti kolarilukeman 180:een, lauantainakin niitä oli vielä pitkälti toistasataa. Sunnuntai-iltana kauppojen auettua tulla tupsahti yks kaks peltikolareita taas toistasataa. Jouluaattonakin oli vielä 60-70 kolaria, vasta joulupäivänä vedettiin vähän henkeä ennen paluuliikenteen alkua.

(MTV3-STT)

Autovahinkotarkastuksia ja korvauskäsittelyä pyritään nopeuttamaan digitaalisesti. Pääkaupunkiseudulla sekä Turun ja Tampereen alueella korjaamo voi välittää kolariauton kuvan ja korjausarvion kustannuksineen sähköisesti suoraan vakuutusyhtiöön. Ratkaisu luvataan lähes odottaessa.

(Kymmenen uutiset 26.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.