Mainos

Peloton susi liikkuu pihoilla Sonkajärvellä – yritti hyökätä koiran kimppuun

Sonkajärvellä on viime päivinä tehty useita havaintoja yksin liikkuvasta sudesta. Suden käyttäytyminen on päivä päivältä muuttunut yhä röyhkeämmäksi.

Poliisi on kirjannut vajaan kolmen viikon sisällä kahdeksan suden vierailua pihalla. Viimeisimmässä tapauksessa susi yritti käydä koiran kimppuun talon pihapiirissä Savonvirralla. Koiran isäntä onnistui häätämään suden pois.

Toistuvia pihakäyntejä tekevä susi on uhka, jonka vuoksi suurpeto voidaan lopettaa. Poliisilain mukaan poliisi voi akuuteissa tai yhä uhkaavammaksi kehittyvissä tilanteissa lopettaa suurpedon ellei esimerkiksi eläimen karkotus ole perustellumpi toimenpide.

Poliisi korostaa, että tilanne on tällä hetkellä hallinnassa. Poliisi muistuttaa, että suurpetojen pihakäynneistä ei ilmoiteta hätäkeskukseen.

Hätäkeskukseen tehdään ilmoitus suurpedoista vain onnettomuustilanteissa tai tilanteissa, joissa on akuutti henkeen tai terveyteen liittyvä uhka.  

Petoyhdyshenkilö tai poliisi pyrkivät käymään tarkastamassa jokaisen ilmoitetun havainnon - osoittautui se sitten oikeaksi tai vääräksi.

Havainnot ovat ensiarvoisen tärkeitä poliisin ja riistakeskuksen mahdollisten jatkotoimenpiteiden kannalta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.