Mainos

Pelot Marcoulen onnettomuudesta kuitattiin nopeasti

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on alkanut selvittää onnettomuutta Marcoulen ydinlaitoksessa Ranskassa.

Järjestön hätätyöryhmä on pyytänyt Ranskan viranomaisilta tietoja tapahtumien kulusta. Ranskan kansallinen sähköntoimittaja EDF kuitenkin painotti jo pian onnettomuuden jälkeen, että kyseessä on "teollisuusonnettomuus, ei ydinonnettomuus".

Suomen Säteilyturvakeskuksen välittämien asiantuntijatietojen mukaan räjähdys ei ole aiheuttanut radioaktiivisten aineiden päästöä, eikä päästöä ole odotettavissa.

Etelä-Ranskassa sijaitsevassa Marcoulen ydinjätteen käsittelylaitoksessa tapahtuneessa räjähdyksessä kuoli yksi henkilö ja useita loukkaantui. Räjähdys tapahtui uunissa, jossa sulatetaan matala-aktiivista metallijätettä.

Tiedonkulku herättää kysymyksiä

Onnettomuus on herättänyt kysymyksiä Ranskan viranomaisviestinnän kriisivalmiudesta. Räjähdyksen jälkeen sekä Ranskan ydinturvaviranomaisen ASN:n että energiakomissio CEA:n verkkosivut olivat saavuttamattomissa.

IAEA:ta arvosteltiin Fukushiman onnettomuuden jälkeen puutteellisten ja vanhentuneiden tietojen välittämisestä. Järjestö huomautti, että se oli riippuvainen maan toimittamista tiedoista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.