Mainos

Pellikka arvostelee kuljettajalakkoa

Palvelutyönantajien toimitusjohtaja Jarmo Pellikka arvostelee jyrkästi viikon kestänyttä pääkaupunkiseudun liikennelakkoa ja sen toteutustapaa. Pellikan mielestä valtiovallan olisi pitänyt puuttua laittomaksi tuomittuun lakkoon.

Pellikka sanoo STT:n haastattelussa, että lakon menettelytavat olivat täysin lainvastaisia ja vastaavaa on tapana kutsua anarkiaksi. Pellikka arvioi, että lakko kyseenalaisti Suomen työmarkkinoiden toimivuuden. Pellikka ennakoi, että kynnys toimia kuljettajajärjestöjen tavoin laittomasti madaltui.

Pellikka ihmettelee sitä, että laittomaksi tuomittu lakko sai laajaa tukea ja ymmärrystä tasavallan presidenttiä myöten. Tiistain Demarin mukaan presidentti Martti Ahtisaari kertoi pitäneensä kansalaisten tukea lakkoileville kuljettajille terveenä reaktiona.

Toimia Pellikka odotti erityisesti oikeusministeri Kari Häkämieheltä (kok.). Pellikka arvelee, että poliitikot eivät puutu asioihin, joilla on kansalaisten ja tiedotusvälineiden tuki takanaan. -Oikeusministerimme oli Tampereen tapahtumien jälkeen valmis rajoittamaan kansalaisten perusoikeuksia. Olisin toivonut, että hän olisi huomannut jonkinlaista lainvastaisuutta lakossakin, Pellikka sanoo viitaten nuorten ja poliisien yhteenottoihin Tampereella. Pellikan mielestä siitä ei tule mitään, että sovittelukoneisto ja keskusjärjestöt rupeavat selvittelemään kaikkia laittomia lakkoja.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kuljettajien lakko päättyi sunnuntai-iltana osapuolten hyväksyttyä piirisovittelija Esa Lonkan sovintoesityksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.