Mainos

Pellervo-ryhmän liikevaihto kasvoi

Pellervolaisten osuustoiminnallisten yritysten yhteenlaskettu liikevaihto nousi viime vuonna 51,1 miljardiin markkaan. Osuustoiminta-lehden selvityksen mukaan pellervolaisen ryhmän liikevaihto kasvoi 1,6 miljardia markkaa vuodesta 1995.

Viime vuonna pellervolaisista yrityksistä menestyivät parhaiten Valio, Lähivakuutusryhmä ja Atria. Heikoimmin meni osuuspankkiryhmällä, Metsäliitto-Yhtymällä, Hankkija-Maataloudella ja Karjaportilla.

Pellervolaisen ryhmän työntekijöiden määrä nousi viime vuoden lopussa 41 000. Perusjäseniä pellervolaisissa osuuskunnissa oli viime vuoden lopussa yhteensä vajaat 1,3 miljoonaa. Henkilöstön määrä lisääntyi 1366 hengellä ja jäsenmäärä 33 800 jäsenellä.

Pellervolaiseen ryhmään on Metsäliitto-Yhtymän lisäksi laskettu kuuluvaksi yhteensä seitsemän osuustoiminnallista yritysryhmää. Metsäliitto-Yhtymän liikevaihto oli viime vuonna 20,0 miljardia markkaa, osuuspankkien 11,3 miljardia, osuusmeijereiden 9,9 miljardia, osuusteurastamojen 5,7 miljardia ja Hankkija-Maatalouden 2,9 miljardia markkaa. Osuusteurastamoja oli viime vuoden lopussa kuusi ja osuusmeijereitä 48.

Lähivakuutusryhmän liikevaihto oli viime vuonna 0,8 miljardia markkaa. Kaksi munapakkaamoa teki liikevaihtoa 0,3 miljardia ja kotieläinjalostus 0,2 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.