Mainos

Pelko ja mielenosoittajat vellovat Lontoossa

Mielenosoituksia Lontoossa G20-huippukokouksen yhteydessä 1.4.2009.

Tuhannet vihaiset ihmiset tungeksivat Lontoon kaduilla ja osoittavat mieltään muun muassa kapitalismia ja ilmastonmuutosta vastaan. Mielensoittajat aikovat pitää meteliä Lontoon kaduilla koko päivän.

Lontoossa alkaa tänään G20-huippukokous, jonka osallistujille mielenosoittajilla on asiaa. "He ovat varastaneet minun rahani", "Tehkää rovio ja laittakaa pankkiirit päällimmäiseksi", luki kylteissä.

Lontoon kaduilla mielenosoittajien kanssa tungeksii 2 500 poliisia pitämässä rauhaa yllä.

Turvatoimet ovat tiukat ja myös terrorismin uhka on otettu vakavasti, vaikka uhkauksia ei olekaan tullut. Britannian turvallisuustaso on nostettu korkeaksi, mikä tarkoittaa, että terrori-iskun mahdollisuutta pidetään hyvin todennäköisenä.

"Töihin Cityyn huppari päällä"

Lontoon Cityssä headhunter-yhtiössä työskentelevä suomalainen Sanna Kaskeala kertoo saaneensa sekä Lontoon poliisilta että omalta yhtiöltään tarkat ohjeet kuinka pukeutua töihin G20-kokouksen ja sen ympärillä vellovien mielenosoitusten aikaan.

- Työnantaja sanoi, että kaikkien pitää "dress down" eli pukujen sijaan kaikilla on tänään farkut ja hupparit, kertoo Kaskeala työpaikaltaan vastapäätä Bank of Englandia, jonka edessä pidetään yksi suurimmista mielenosoituksista.

- Poliisilta saimme jo viikko sitten kirjeen, että mielenosoitusten aikana pitäisi välttää "kapitalistisia paikkoja".

- Meitä pyydettiin ottamaan omat eväät mukaan ja välttämään McDonaldsilla ja Starbucks-kahvilassa käymistä - ne ovat molemmat tässä vieressä, kertoo Kaskeala.

- Meille sanottiin, ettei pidä mennä parvekkeelle kurkkimaan mielenosoittajia. Minä olen sen verran utelias, että aion kyllä mennä, nauraa Kaskeala.

Hän kertoo, että turvatoimet näkyvät katukuvassa selvästi: esimerkiksi kauppojen ikkunat on pankkimaailman keskuksen Cityn lähistöllä laudoitettu.

(AFP)

Katso video Lontoon mielenosoituksista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.