Mainos

Pelko iski Etelä-Ruotsiin - jo viisi ammuttu hengiltä

Malmössä on viimeisen kuuden viikon aikana ammuttu viisi ihmistä kuoliaaksi. Nyt Etelä-Ruotsissa pelätään uusia surmia, eikä ketään ole toistaiseksi otettu kiinni teoista epäiltynä.

Poliisit partioivat viime yönä Malmössä, kaikki epäilyttävät henkilöt ja ajoneuvot tarkastettiin. Ensisijaisesti poliisi etsii ampuma-aseita ja johtolankoja, joiden avulla voitaisiin päästä viiden tuoreen selvittämättömän murhan jäljille, kertoo MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

Viimeiset kaksi tapausta ovat tämän vuoden puolelta. Uudenvuodenyönä ammuttiin 15-vuotias poika kuoliaaksi, toissapäivänä 48-vuotias konsultti, joka oli arvostellut julkisesti lisääntyvää katuväkivaltaa. Kummallakaan uhreista ei ole rikostaustaa.

Vain vuosi sitten malmöläiset olivat kauhun vallassa, kun tuntematon ampuja ehti surmata kolme ihmistä ja haavoittaa kolmeatoista. Yhtä lukuun ottamatta kaikilla oli maahanmuuttajatausta.

Tekijäksi epäillään Peter Mangs -nimistä miestä. Hän on ollut vangittuna kohta vuoden, ja oikeudenkäynti alkaa huhtikuussa.

Mediassa on epäilty, että myös viiden tuoreen surman takana olisi yksi ja sama henkilö, mutta poliisin mukaan tällaisia merkkejä ei ole.

Surmien jälkeen Ruotsissa on taas käynnistynyt keskustelu ampuma-aseiden helposta saatavuudesta. Niitä saapuu maahan manner-Euroopasta Juutinrauman sillan yli ja Tanskasta tulevilla lautoilla.

Katso Kari Lumikeron juttu

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.