Mainos

Pelko aivotulehduksesta varjostaa Floridan-lomaa

Eräs maailman suosituimmista turistikohteista, Floridan Walt Disney World, ponnistelee pitääkseen matkailijat terveinä. Hyttysten levittämän viruksen aiheuttama aivotulehdus on kaikkea muuta kuin tervetullut matkatuliainen, tulehdus voi nimittäin johtaa kuolemaan.

Floridan viranomaiset määräsivät Orlandon seudun valmiustilaan sen jälkeen, kun joidenkin lähialueiden kanojen huomattiin sairastuneen aivotulehdukseen. Tänä kesänä yksikään ihminen ei ole menehtynyt tulehdukseen, mutta seitsemän vuotta sitten yksitoista ihmistä kuoli Floridassa saatuaan viruksen hyttysiltä.

Walt Disney Worldin hotellivieraat sekä huvipuistossa hurvittelevat turistit saivat tietää tulehdusvaarasta viimeistään viikon alussa, kun huvittelualueen vesipuistot alkoivat laittamaan pillit pussiin tuntia normaalia aikaisemmin. Myös hotellien uima-altaille on viikon alusta alkaen ollut turha yrittää pimeän tulon jälkeen.
-Virusta kantavat hyttyset liikkuvat pimeän tulon jälkeen. Etenkin uima-altailla oleskelevat ihmiset ovat riskiryhmässä, koska heillä on vähän vaatteita päällä ja veden takia hyttysvoiteet liukenevat pois, Disney Worldin edustaja Diane Ledder kertoi Herald Tribune -lehdelle.

Hyttysvoiteet, pitkähihaiset paidat ja hyttysverkot ovat tehneet kauppansa Orlandossa paremmin kuin aikoihin. Kuluvana viikonloppuna myynti lisääntyi entisestään tuhansien yhdysvaltalaisten turistien saapuessa viettämään Labor Day -viikonloppua.
(STT-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.