Mainos

Pelko äärimuslimeja kohtaan kasvaa Britanniassa

Observer-lehden mukaan brittihallitus suunnittelee lakia, jonka nojalla jo terroristien kanssa tekemisissä oleminen rinnastettaisiin rikokseksi. Ihmisoikeusjärjestöjen tuomitsema suunnitelma kertoo pelosta, jota sekä viranomaiset että maltilliset muslimit kokevat äärimuslimeja kohtaan.

Britanniassa on viime päivinä keskusteltu kiivaasti siitä, sopivatko brittiläisyys ja islamin usko yhteen. Moskeijoiden ulkopuolella on poltettu Britannian lippuja ja lietsottu vihaa vääräuskoisia kohtaan. Nuorten terrorismista epäiltyjen muslimimiesten pidätykset ovat saaneet valtaväestön varpailleen.

Britanniassa pidetään väistämättömänä sitä, että maata kohtaa terrori-isku. Kyse on vain siitä, missä ja milloin näin tapahtuu. Asiantuntijoiden mukaan on todennäköistä, että iskun takana tulevat olemaan Britanniassa syntyneet ja kasvaneet al-Qaidan kannattajat, eivät ulkomaiset fanaatikot.

Pelko on joidenkin mielestä jo johtanut siihen, että jokaista muslimia pidetään potentiaalisena terroristina. Maltilliset muslimit ovat hankalassa välikädessä. Terroriepäilysten lisäksi syytöksiä tulee myös toisesta suunnasta.

- Meillä on ollut ongelmia. Itse asiassa Whitechapelissa, Itä-Lontoossa on esillä julisteita, joissa on minun naamani ja meidän pääsihteerin naama. Niissä meitä syytetään luopioksi, ihmisiksi, jotka ovat hylänneet islamin. Tämä siksi, että viime viikon kirjeessä imaameille kehotimme muslimeja kertomaan poliisille, jos he tietävät mistään rikollisesta toiminnasta, kertoo Britannian muslimeja edustavan komitean tiedottaja Inayat Bunglawala.
Muslimien enemmistö haluaakin tehdä selvän eron ryhmiin, jotka pitävät maan lakien noudattamista petturuutena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.