Mainos

Pelkästään Louisianassa 10 000 uhria?

Tuhoalueella vieraileva Yhdysvaltain presidentti George Bush kuuluttaa tehokkaamman toiminnan perään. New Orleansin kaduilla vellova vesi ja mätänevät ulosteet uhkaavat aiheuttaa tautiepidemioita.

Yhdysvaltain eteläosien myrskytuhossa kuolleiden määrä saattaa amerikkalaissenaattorin mukaan nousta kymmeneen tuhanteen. Senaattori David Vitterin uhriarvio käsittää kuitenkin vain Louisianan osavaltion.

Tuhoalueella vieraileva Yhdysvaltain presidentti George Bush sanoo, ettei ole tyytyväinen pelastustöihin hirmumyrsky Katrinan runtelemilla alueilla. Bush kuuluttikin nyt tehokkaamman toiminnan perään.

-Sen, mikä ei toimi oikein, me laitamme toimimaan oikein, hän sanoi saavuttuaan Mobilen kaupunkiin Alabamaan.

Bush sanoi myös, että järjestys on saatava palaamaan mitä pikimmin New Orleansiin.

Bushin on määrä tehdä vielä tänään helikopterikierros Alabaman ja Mississippin rannikon yllä ja laskeutua sitten tutkimaan Biloxin kaupungin tuhoja Mississippissä. Sen jälkeen hän tekee helikopterikierroksen New Orleansin yllä.

Taudit leviävät kaaoksessa

New Orleansin kaduilla vellova vesi uhkaa aiheuttaa kaupunkiin tautiepidemioita. Tauteja levittävät paitsi mätänevät ruuat ja ulosteet, myös vesistöissä viihtyvät hyttyset. Miljoonakaupungin laitamilla Gulfportin satamassa hurrikaani on levittänyt veteen ainakin neljäkymmentä tonnia jalostamatonta kananlihaa ja satoja tonneja kypsentämättömiä katkarapuja. Olosuhteet ovatkin otollisia erilaisille tautiepidemioille.

Sairaaloissa on nyt huutava pula perustarpeista kuten antibiooteista, hapesta ja insuliinista.

Keskeisin myrskysuoja, 20 000 ihmistä majoittanut Superdrome-stadion saatiin tänään vihdoin evakuoitua. Stadion oli muutamassa päivässä muuttunut turvapaikasta taudinpesäksi, josta raportoitiin myös useita ryöstöjä ja raiskauksia.

Ylilääkäri Petri Ruutu Kansanterveyslaitokselta kertoo, että veden ja ruuan välityksellä leviävien tautien lisäksi hyttysten välittämistä taudeista Länsi-Niilin aivokuume, jokaYhdysvalloissa on muutaman vuoden ollut huomattava ongelma, voi alueellisesti lisääntyä.

-Tämmöisissä massamajoituksissa, kuten siellä stadionilla, jossa hygienia ja saniteettitilat voivat oli hyvinkin pahasti poskellaan, voi suuri joukko ihmisiä lyhyessä ajassa sairastua myös ripuliin.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 02.09.2005)

(Kymmenen uutiset 02.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.