Mainos

Peliyhtiö Supercellillä hurja kasvu

20:00

Peliyhtiö Supercellin liikevaihto nousi viime vuonna noin yhdeksän kertaa suuremmaksi kuin toissa vuonna. Kannattavuutta kuvaava käyttökate kohosi samaa tahtia.

Läpimurron viime vuonna tehneen Supercellin liikevaihto kohosi 672 miljoonaan euroon toissa vuoden 78 miljoonasta eurosta. Käyttökate oli 349 miljoonaa eli lähes puolet liikevaihdosta.

Vuonna 2011 liikevaihto oli vain kaksi miljoonaa euroa.

Supercellin pelejä ovat Clash of Clans ja Hay Day. Molemmat pelit olivat viime vuonna Applen pelikaupan suosituimpia tuotteita. Yhtiö julkaisee seuraavan pelinsä maaliskuussa.

Supercellin perustajat myivät viime vuonna 51 prosenttia yhtiöstä japanilaiselle Softbankille.

Käyttökate tarkoittaa tulosta ennen veroja, poistoja ja kuoletuksia.

"Parhaat ihmiset tekevät parhaita pelejä"

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen mukaan yhtiön menestys riippuu pitkälti siitä, mitä mieltä työntekijät, asiakkaat eli pelaajat ja ympärillä oleva laajempi yhteisö ovat Supercellin tuotteista.

– Parhaat ihmiset tekevät niitä parhaita pelejä, joista käyttäjät pitävät. Niin yksinkertaista se on. Ja ehkä myös niin vaikeaa, Paananen aprikoi. 

– Olemme tietysti olleet todella onnekkaita samaan aikaan.

Yhtiö ei haikaile ulkomaille, esimerkiksi halvemman yritysverotuksen maihin. Paanasen mukaan Suomi, ja Helsinki erityisesti, on maailman paras paikka tehdä pelibisnestä.

– Täällä on erittäin osaavaa työvoimaa, hyvä ympäristö tehdä pelejä ja valtio tukee pelien tekemistä Tekesin kautta. Lisäksi Suomessa on hyvin kilpailukykyinen verotus. Olemme todella tyytyväisiä.

Supercelliltä on tulossa uusi peli maaliskussa. Strategiapeli on nimeltään Boom Beach. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.