Mainos

Peliyhtiö haastaa valtion Ruotsissa

Unibet-peliyhtiö uskoo voittavansa oikeudenkäynnin Ruotsin valtiota vastaan. Yhtiön mukaan veikkauspelien monopoli on maassa vastoin EY-tuomioistuimen linjaa.

Peliyhtiö Unibet haastaa Ruotsin valtion. Yhtiön mukaan veikkauspelien monopoli Ruotsissa on vastoin EY-tuomioistuimen tuoretta ratkaisua. Tuomioistuin totesi marraskuun alussa, etteivät rahapelimonopoliyhtiöt voi samalla markkinoida palveluitaan liikevoiton maksimoimiseksi ja vaatia yksinoikeutta rahapelien markkinoimiseen.

- Emme tekisi tätä, jos emme uskoisi voittavamme, Unibetin toimitusjohtaja Pontus Lesse kommentoi.

Monikansallinen yhtiö jätti viime perjantaina haastehakemuksen Eskilstunan käräjäoikeuteen. Hakemuksessaan yhtiö viittaa marraskuiseen niin sanottuun Gambelli-juttuun, jossa EY-tuomioistuimen mukaan Italian lainsäädäntö on ristiriidassa pelimonopoliyhtiön aseman kanssa.

Unibetin mukaan Ruotsin valtio viittaa pelimonopolin yhteydessä sosiaaliseen vastuuseen, samalla kun se kertoo miljoonien kruunujen vuosittaisesta voitosta pelitoiminnasta.

Vasta yli vuoden kuluttua oikeuteen?

Ruotsissa on oikeuskäsittelyssä toinenkin pelitoimintaan liittyvä juttu. Hallinto-oikeudessa on käsiteltävänä tapaus, jossa ruotsalainen ravintola toimi ulkomaisen peliyhtiön toimipaikkana. Pelejä valvovan viranomaisen Lotteriinspektionenin pääjuristi Jan Nyre'n kertoo, että jokainen oikeusaste on tähän mennessä tuominnut tapauksen valtion eduksi. Oikeusasteiden päätösten perusteella Ruotsin pelilainsäädäntö on samansuuntainen Euroopan unionin lakien kanssa.

- Hallinto-oikeuden päätöksestä tulee ennakkotapaus pelitoiminnassa, Nyre'n ennakoi.

Unibetin tapausta käsiteltäneen käräjäoikeudessa aikaisintaan vuoden kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.