Mainos

"Peliteollisuus pelasti rokin"

Amerikkalainen hevibändi Anthrax soittaa heinäkuussa Sonisphere-festivaalikiertueella Porissa. Bändin kitaristi, Scott Ian odottaa tapahtumaa innolla.

- Soitamme Sonispheressä Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Englannissa. Hienoa, että Metallica pyysi meitä mukaan. Se on hyvä tapa esitellä "Antharaxin paluu", emmekä ole soittaneet Metallican kanssa samoilla keikoilla sitten vuoden 1988. Olemme Metallican ystäviä ja heille läheisiä, mutta kumma kyllä emme ole soittaneet samalla lavalla 21 vuoteen.

Ianin mielestä Guitar Heron ja Rock Bandin kaltaiset videopelit ovat pelastaneet rockmusiikin. Uusi nuori sukupolvi on löytänyt klassikkobändit ja hevimusiikin pelien kautta.

- Pelien ansiosta Metallica ja AC/DC ovat suositumpia kuin koskaan. 90-luvulla ja 2000-luvun alussa nuoret kuuntelivat hip hopia. He löysivät hip hopin MTV:n ja radion kautta. Nyt rock- ja hevimusiikki voi hyvin nuorison löydettyä sen pelien kautta. Kyllästyttyään pelaamiseen he ostavat oikean kitaran, levyjä ja lippuja bändien keikoille.

Haastattelussamme Ian kertoo myös tulevasta levystä, uudesta Anthrax-laulajasta Dan Nelsonista ja Kat Von D:n tekemistä AC/DC -tatuoinneistaan.

Katso haastattelu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.