Mainos

Peliriippuvuuksia vastaan taistellaan miljoonilla euroilla – Peluurin rahoitus tuplaantuu

1:45

Kun Veikkaus, Fintoto ja Raha-automaattiyhdistys yhdistyvät vuoden vaihteessa uudeksi Veikkaukseksi, myös peliriippuvaisten auttamiseen erikoistunut palvelu Peluuri saa uutta puhtia. Peluurin rahoitus enemmän kuin kaksinkertaistuu.

Tänä vuonna Peluurin rahoitus on ollut 420 000 euroa. Ensi vuonna se on 950 000 euroa. Peluuri on paitsi peliriippuvaisille myös heidän läheisilleen tarkoitettu palvelu, joka tarjoaa ammatillista tukea, vertaistukea ja oma-apuvälineitä verkon, puhelimen ja tekstiviestien välityksellä.

– Kolmen rahapeliyhtiön yhdistyminen mahdollistaa systemaattisen toiminnan myös peliriippuvuuksien ehkäisemisessä, sanoo 1.1.2017 aloittavan uuden Veikkauksen vastuullisuusjohtaja  Pekka Ilmivalta.

Lisärahalla vakinaistetaan verkkopohjainen Peli Poikki -ohjelma. Se on kahdeksan viikon pituinen ohjelma, johon kuuluu paitsi itsenäistä työskentelyä myös puhelinkeskusteluja Peluurin työntekijän kanssa.

Pelihaittojen varalla vakuutus

Samoin kuin uusi ja vanha Veikkaus myös ahvenanmaalainen PAF tekee työtä rahapeliriippuvuuksien ehkäisemiseksi.

– Keskustelemme jatkuvasti asiakkaidemme kanssa. Soitamme heille "radar calls" eli sellaisia puheluita, joissa saatamme ehdottaa vaikka peleihin käytettävän rahasumman pienentämistä, kertoo PAFin yhteiskuntasuhdejohtaja Sverker Skogberg.

Suoran asiakastyön lisäksi PAFilla on vakuutus, josta voidaan maksaa kymmenen käyntiä terapiassa, jonka tavoitteena on auttaa asiakas irti rahapeliriippuvuudesta. Ehtona on, että riippuvuus on syntynyt PAFin pelejä pelatessa.

– Tietääkseni vakuutuksemme on ainoa laatuaan koko maailmassa, kertoo Sverker Skogberg.

Peluuria Skogberg pitää hyvänä, ja sanoo PAFin olevan valmis osallistumaan sen kustannuksiin omalta osaltaan.

– Lisäksi rahoitamme tutkimusta Tukholman yliopistossa ja keskusteluja käytään myös Helsingin yliopiston kanssa. Näissä tutkimusprojekteissa puhutaan sadoistatuhansista euroista, kertoo Skogberg.

Myös Veikkaus käyttää suuria summia pelihaittatutkimukseen sekä peliongelman ehkäisyn ja hoidon kehittämiseen.

Kaikkiaan kotimaiset rahapeliyhtiöt käyttävät useita miljoonia vastuullisen rahapelaamisen edistämiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.